Vervolg trainingstochten 2010

Even de trainingen bijwerken.

Vanaf 16 maart, de dag dat de podotherapeut mij de inlegzolen overhandigde, ben ik geleidelijk aan weer kilometers aan het maken. De dag erna met Janny een rondje Oosterhout van 6 km, zondag 21 maart een rondje Nijmegen van 12 km, en daarnaast vrijwel elke lunchpauze een half uurtje flink doorstappen, iedere keer 2,5 á 3 km. Op 27 maart heb ik per fiets het aanstaande pelgrimstraject Ellecom-Arnhem verkend. Dat was aanleiding om 2e Paasdag samen met Janny het gedeelte van kasteel Middachten (in De Steeg) naar de Posbank te lopen, en via de doorgaande weg weer terug. We hebben ongeveer 12 km gewandeld, mooie natuur, lekker weer en een zeer gezellige middag. Oja, en met rugzak van ca. 4,5 kg.
Eerste Paasdag had ik al ongeveer 10 km gewandeld door de bossen tussen Nijmegen, Groesbeek en Malden, ook met rugzak van 4,5 kg.
Ik voel in beide hakken nog pijnplekken, vooral rechts, maar heb wel het idee dat het geleidelijk aan minder wordt. Dat is wel een vraag aan de podotherapeut: voorkomen de inlegzolen dat het hielspoor erger wordt, of genezen ze het ook?

Zaterdag 10 april zijn Janny en ik vanaf de parkeerplaats bij kasteel Middachten naar Doesburg gewandeld. Onszelf getracteerd op koffie met appelgebak in De Waag, het oudste café-restaurant van Nederland (zeggen ze), en daarna het gedeelte pelgrimstraject van de Martinikerk in Doesburg via Ellecom naar De Steeg. Superweer, mooie route vooral vanaf Ellecom en lekker samen actief.

Zondag 11 april ben ik ‘s-morgens met de trein naar Rheden gereisd, vandaar gewandeld naar De Steeg, en vanaf daar de rest van het pelgrimstraject naar de Eusebiuskerk in Arnhem. Geweldig mooie route waar ik zeer tevreden over ben. Wel veel klimmen, maar de natuur is overweldigend. Totaal ruim 17 km gewandeld met rugzak van 5 kg, en dat was te merken. Behoorlijk vermoeid kwam ik thuis, geregeld krampscheuten in mijn linkerkuit. Maar de hakken geven nauwelijks problemen, en daar gaat het om! Krijg weer het gevoel dat mijn tocht goed gaat komen, kan nauwelijks wachten tot het zover is.

Zaterdag de 18e april zijn Janny en ik naar Ressen gewandeld, en vandaar het nieuw uitgezette pelgrimstraject Ressen – Sint Jacobskapel in Nijmegen nagelopen. Mooi weer, mooie route met een bijzonder nieuw stukje door Lent. In de Jacobskapel een tijdje gesproken met het beheerdersechtpaar, ervaren pelgrims, aardige enthousiaste mensen. En, verrassing, in de kapel worden exposities gehouden, de kans is groot dat Janny er ook mag exposeren! Janny helemaal in haar nopjes, superblij met deze aparte ontwikkeling van een gewone wandeldag. Totaal hebben we ongeveer 14 km gewandeld, ik zonder rugzak.
Zondag de 19e april ben ik naar Arnhem gefietst om het pelgrimstraject Arnhem – Ressen te controleren. Ziet er goed uit, is nu definitief klaar, mooie route.

Zaterdag 24 april zijn Janny en ik met de auto naar Buren gereden, en vandaar een fietsroute van 70 km langs de Linge gedaan. Supermooi,vooral bij Mariënwaerdt, fantastisch weer, lichtelijk verbrand. Zondags ben ik de Noviomagustocht gaan wandelen. Ging voor de 20 km, maar het wandelen ging gemakkelijk, dus kon ik onderweg nog switchen naar de 25 km (bleek aan de finish 26 km te zijn). Mijn rugzak woog tegen de 7 kg, ik had na afloop een supergevoel, had nog wel 10 km door kunnen gaan! Ondanks de steile beklimmingen bij de Duivelsberg geen centje pijn, ongelofelijk. Wel na maximaal 5 kwartier lopen minimaal 15 minuten rust ingelast, dus onderweg 4x lekker bijkomen, schoenen uit. Blijkt goed te werken. En na afloop een lekker biertje op het terras van de Sionshof, alvorens naar huis te fietsen. Misschien binnenkort maar eens een paar dagen Pieterpad achter elkaar als training.

Soms bekruipt me wel twijfel waarom ik dit allemaal wil doen. Ruim 2 1/2 maand weg van huis, ik moet nog zien of ik Janny zolang kan missen. We hebben elk jaar leuke vakanties samen, en nu gaan alle dagen op aan Santiago. Waarom doe je zoiets? Ergens in mij roept steeds een stemmetje dat ik moet gaan, en ik hoop dat deze ervaring mij sterker maakt, en tevens de geweldige band die Janny en ik hebben onbreekbaar maakt. Ook Janny moet zich door het alleen zijn worstelen en de vakanties samen missen. Dat moeten we volgend jaar dubbel en dwars goed maken! Gelukkig heeft Janny een aantal exposities geregeld waarop ze zich volop kan storten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.