En verder trainen

Nieuwe ontwikkelingen!
Omdat de Meindls niet bevielen zijn Janny en ik begin mei naar het Loopcentrum in Horst gegaan. Prima zaak, maken een filmpje van je looppatroon (zowel voor wandelaars als hardlopers). Aan de hand van hoe je je voeten afwikkelt wordt een schoen geadviseerd. Voor mij betekende dat Hanwag type B met een redelijk soepele zool (niet zo stug als de Meindl) en met een verharde neus zodat ik gerust tegen een rotsblok kan schoppen. Na de schoenen binnenshuis te hebben ingelopen ben ik aan het echte werk begonnen. En na inmiddels ruim 110 km ben ik zeer tevreden.  Mijn wandelingen op de nieuwe Hanwags:
Maandag 10 mei ongeveer 14 km rondjes Duivelsberg op en af, met rugzak van 8 kg, bijna continu de stokken gebruikt. Donderdag 13 mei de Kastelentocht van 30 km gewandeld, rugzak 8,5 kg. Zaterdag 15 en zondag 16 mei de tweedaagse Kaloramatocht gewandeld. Zaterdag 30 km en zondag 20 km, beide keren met rugzak van 8,5 kg. En gisteren, 29 mei de Dukenburgmars van 20 km met rugzak van 11 kg. Gemiddelde wandelsnelheid is steeds 5 km, na ongeveer 5 á 6 kwartier een pauze van minimaal 15 minuten en dan even de voeten uit de schoenen werkt goed.
De laatste tocht met rugzak van 11 kg was zwaar, kwam met behoorlijk moeie benen thuis, maar geen pijnlijke voeten. En vandaag merk ik niks aan de benen, lijk weer volledig hersteld. Dus enthousiast alle mee te nemen spullen uitgestald en vervolgens systematisch ingepakt in de rugzak. Exclusief water komt die op 14,6 kg en dat voelde verrekte zwaar! Ik ga deze week 2x ‘s-avonds een rondje maken van 5 á 7 km met die volle rugzak en kijken hoe ik dat overleef. Volgende week dan de avondvierdaagse van 4x 10 km, bedoeling is met volle bepakking. Geeft dat problemen dan beslis ik mogelijk om de tent e.d. thuis te laten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.