Dag 9: naar Lama

Datum: 17 september 2022
Afstand: 18,9 km
Stijgen: 730 m
Dalen: 730 m
Weer: regen, storm, 5 tot 18 graden

Het leed is weer geleden. We zijn nu aan het bijkomen in agriturismo Ca’ Matra in Pitigliano, een prachtig onderkomen. 

Agriturismo Ca’ Matra

Na het vroege ontbijt wandelden we Sansepolcro uit met goed wandelweer, en aangenaam klimmen. 

Buiten Sansepolcro, nog goed wandelweer

Twee uur later waren we bezig met een vreselijk lastige klim naar Montecasale. Soms een opstap op een rotsblok meer dan een halve meter hoog, smalle paadjes langs behoorlijk steile diepten. En dan gaat het regenen en moet op een lastige plek de poncho en gamaschen aan.

Regen tijdens de zeer lastige klim

Na flink klimmen komen we bij Eremo di Montecasale, met het standbeeld uit 1982 van Franciscus die uitkijkt over de vlakte. 

Franciscus bij Eremo di Montecasale

We praten even met een Norbertijn, houden schuilpauze in een bijgebouw met banken. Broodje meegenomen, geen koffie natuurlijk. 

Schuilplaats bij Eremo di Montecasale

We gaan bij het klooster de trappen op om bij een klein kerkje te komen, mooi. 

Ook een ander beeld van Franciscus staat hier van het uitzicht te genieten. 

Mooi uitzicht voor Franciscus

We gaan verder omhoog, de regen wordt meer en het begint te waaien. Stormen zelfs, het wordt in deze wind steenkoud hier boven de 800 meter. Onze handen worden steeds kouder, routebeschrijving bekijken kan niet want dan wordt het papier nat, de gps op de telefoon raadplegen lukt met moeite. En die gps is weer dringend nodig om het juiste pad te vinden. Bomen gaan te keer, takken breken af, toch geprobeerd een filmpje te schieten. We zijn blij als we tot onder de 500 meter gedaald zijn, de temperatuur wordt wat aangenamer en de wind minder. Dan zien we Lama en het dorpje ervoor, Pitigliano liggen. 

Afdaling naar agriturismo Ca’ Matra

Nog even doorzetten tot we bij onze agriturismo zijn. Eerst koffie , dan warm douchen. Roel Kamerling (voorzitter Pelgrimswegen naar Rome) is ook gearriveerd, we hebben hem deze week al vaker gesproken. Straks samen naar de pizzeria. 

Eén gedachte over “Dag 9: naar Lama

  1. Wat een geploeter over die paden in de regen. Hopelijk wordt het morgen wat makkelijker. Lekker uitrusten nu en morgen weer met goede moed op pad xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.