Dag 10: naar Bocca Serriola

Datum: 18 september 2022
Afstand: 18,1 km
Stijgen: 770 m
Dalen: 370 m
Weer: zonnig, 5 tot 22 graden

Gisteravond was de pizzeria volledig volgeboekt. Dus 3 pizza’s, panacotta’s en een fles wijn meegenomen naar de agriturismo. Lekker gezeten, lekker gegeten.

Vanmorgen nog mistig en koud, 5 graden, vest aan. Mooi sfeertje na vertrek uit agriturismo, nadat we een heel goed ontbijt hebben gehad. 

Vertrek uit de agriturismo

In Selci-Lama bij een bar een broodje voor onderweg, het eerste deel van de route gaat licht omhoog. Geleidelijk aan tot een hoogte van 500 meter, weids landschap, verre uitzichten die zo langzamerhand elke dag meer op elkaar gaan lijken. 

Uitzicht na Selci-Lama
De uitzichten gaan op elkaar lijken

Op hoogte blijven we op en neer golven over soms goed begaanbare paden, maar vaker lastige rotspaden. Dan komen we langs een meertje met een rare kleur water. 

Raar kleurtje

Kort voor ons eindpunt passeren we een kapelletje gewijd aan La Madonna del Tartufaio. 

Kapelletje

Tegen 16 uur zijn we bij Bar Ristoro della Cima op ruim 600 meter. Op zondag geliefd punt voor veel motorrijders op dit bochtige bergtraject.  Onze reservering blijkt niet te zijn doorgekomen maar gelukkig is er plek, eigen kamer met badkamer. Gelukkig, want ik zit er behoorlijk doorheen, het klimmen ging zwaar vandaag. Om 18.30 uur avondeten samen met Roel, andere gasten zijn er niet. Morgen om 7.30 uur ontbijt en dan ruim 19 km naar Pietralunga. 

Bar Ristoro della Cima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.