Dag 11: naar Pietralunga

Datum: 19 september 2022
Afstand: 19,4 km
Stijgen: 600 m
Dalen: 770 m
Weer: half bewolkt, 8 tot 21 graden

In Bocca Serriola was er geen verbinding, internet, wifi, dus vanmiddag hier in Pietralunga pas het verslag met foto’s kunnen plaatsen. Gisteravond in de bar pasta met salade gegeten, erg basaal, maar dat past wel bij de pelgrimsgedachte. Goed geslapen, vanochtend om half 8 ontbijt (droog brood met boter en jam, en gelukkig koffie), daarna de deur uit. Een aangename route, enigszins op en neer over goede paden. Al snel zitten we weer op hoogte voor uitzichten. 

Naar Montemaggiore

De route loopt vlot, brede paden en asfaltwegen, niet teveel losse stenen. Eerste uren vest aan, frisjes, totdat na 7 km het serieuze klimwerk begint. We komen langs een forellenkweker met erachter het Lago la Casella, daar kun je ze dan weer uit vissen. 

Forellenkwekerij Lago la Casella

Na bijna 3 uur en 11km komen we bij een kleine kapel met stenen bankje, tijd voor een pauze met een stukje brood. 

Op het hele traject de enige zitplek: stenen bankje tegen een kapel

Op het hele traject van ruim 19 km is niets te krijgen, geen enkele bar. Dat kennen we inmiddels, is vrijwel alle trajecten zo, maar we raken er niet aan gewend. Na het nodige geklim weer uitzicht, zoals alle dagen. 

700 m hoogte, dus uitzicht

Dan komt er een klim over een rottig rotsig pad, hebben we er al veel van gehad, maar mij kunnen ze totaal niet bekoren. Omhoog is lastig om een cadans te vinden, omlaag omdat je continu moet kijken dat je je voet niet op een verkeerde steen zet. Na een tijdje worstelen hiermee krijgen we zicht op Pietralunga in de diepte. 

Pietralunga in de diepte

Nog een stuk omlaag, dan aan de andere kant van een verkeersweg steil omhoog, ook meerdere trappen op, om in de historische kern van dit oude stadje te komen. Mooie oude straatjes.

Straatje in Pietralunga

We vinden een terras voor een cola en gaan dan weer omlaag naar B&B Villa Ginevra. Een mooie plek, soort appartement of agriturismo met veel marmer, grote vertrekken, én, eindelijk een wasmachine!!! Vanaf morgen is Umbrië weer verlost van mijn zweetlucht. Na douche, scheren, wasserij is het tijd om de site bij te werken, en enkele reserveringen deze week een reactie terug te geven. Bijna half 6, zo weer omhoog naar het oude centrum voor sightseeing en daarna eten.

Terwijl we in het centrum zijn en een broodje voor morgen onderweg kopen is het gaan regenen. In restaurant La Locale, van de eigenaar van onze B&B, gaan we eten, erg lekker. Balen dat onze was nog buiten hangt. Na het eten regent het nog steeds. We vragen de ober of we 2 paraplus kunnen lenen die we dan in de B&B laten staan. Hij vraagt iemand in het lokaal of die ons wil rijden, en zo gebeurt. Super. Eenmaal “thuis” gauw de was afhalen en binnen verder te drogen hangen. Hopelijk morgen droog, dan moet ik korte broek en overhemd weer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.