Dag 8: naar Sansepolcro

Datum: 16 september 2022
Afstand: 24,9 km
Stijgen: 470 m
Dalen: 580 m
Weer: veel zon, 17 tot 26 graden

Vanaf het Eurohotel een stukje terug lopen om op de route te komen, meteen klimmen over een lastig bospad. Weer afdalen, asfaltweg parallel aan de snelweg en dan draaien we rechtsaf richting Formole, zeker 250 meter omhoog. 

Naar Formole

Daarna een landweg verder flink omhoog naar de Poggio Rosso. Weer een mooie route en mooi wandelweer, we hadden regen verwacht. 

Omhoog naar Poggio Rosso

Na de klim afdalen naar het stuwmeer, de brug over, het water staat erg laag. Daarna een licht stijgende asfaltweg tot een rustplek bijna 2 km verder. Het uitzicht op het meer wordt tegengehouden door hoge begroeiing. Maar als we na ons broodje verder gaan is er 100 meter verder wel een uitzicht op het meer. 

Lago di Monte Doglio

Mooie route, veel weidsheid. Het wordt gestaag warmer, veel zon, weinig wolken. De laatste 10 km zijn nagenoeg vlak, parallel aan de Tiber. Goed wandelen, minder spectaculair, kleine gehuchtjes. 

Viaio

De druiven hier staan er wat ons betreft goed bij, zowel de witte als de blauwe smaken lekker zoet. Niks meer aan doen zou ik zeggen, maak er maar wijn van. 

Nog een vervelend stuk langs drukke wegen dan lopen we Sansepolcro binnen, een middeleeuwse stad. Eerst onze Albergo zoeken, we zijn moe, de kilometers en de warmte hebben ons afgemat. Biertje op het terras, dan douchen en wassen. Oh ja, pas na 21 km hadden we onze eerste bar, cola met chips. 

Sansepolcro
Onze slaapplek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.