Dag 6: naar Chiusi della Verna

Datum: 14 september 2022
Afstand: 16,4 km
Stijgen: 1.110 m
Dalen: 920 m
Weer: bewolkt, af en toe licht zonnetje, 16 tot 21 graden

De foto’s van gisteren zijn alsnog geplaatst.

Ik houd het wat korter vandaag; veel klimmen en dalen vandaag, veel steile stukken en vaak met losse stenen. Veel door bossen, sporadisch een uitzicht. 

Badia Prataglia uit, het klimmen begint
Redelijk goed te doen
Uitzicht met dreigende lucht
Af en toe uit het bos met mooi uitzicht
Bijna niet te zien, zo hoog staan we

Om 16 uur waren we in het Sanctuario della Verna, het laatste stuk daarnaartoe door het Foreste Sacre was geweldig, de ligging van het klooster en het uitzicht hier zijn fenomenaal. Ondanks het bewolkte weer, vannacht en morgen wordt regen verwacht. Vanwege de zwaarte van de etappe hebben we ons stapelbed ingeruild voor een slaapkamer met eigen sanitair. 

Het Foreste Sacre vlak voor Sanctuario della Verna
Het klooster hoog op de rotsen
Sanctuario della Verna
Sanctuario della Verna
Sanctuario della Verna

Voor Titti en Else: bij de receptie van het klooster hotel (Foresteria) heb ik een foto van het plaatsnaambord Alverna laten zien, en de Italiaanse tekst van Titti over het ontstaan van Alverna. Plus een foto van het oorspronkelijke klooster daar, en de nu resterende torenspits in de tuin. Daar keken ze erg verheugd van op en wilden de tekst graag bewaren. Dus nogmaals dank aan jullie beiden. 

3 gedachten over “Dag 6: naar Chiusi della Verna

  1. Hallo Harry, wat een prachtige reis beleef je weer. Ik lees je verhalen met veel plezier, je schrijft lekker vlot en met mooie foto’s er bij!
    Veel plezier verder, ik blijf je volgen. Else

  2. Wat een steil geklauter en ook nog met losse stenen Har pff, ook fan van asfalt inmiddels? De foto’s zijn weer prachtig en je schrijft ook weer heel onderhoudend, leuk hoor, ik geniet op afstand. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.