Dag 4: naar Camaldoli

Datum: 12 september 2022
Afstand: 15,8 km
Stijgen: 970 m
Dalen: 600 m
Weer: onbewolkt, 18 tot 25 graden

Gisteravond een lekkere pizza en nog een foto van dei Brilli waar we daarna koffie dronken en vanmorgen hebben ontbeten. 

Restaurant dei Brilli in Stia

De eerste kilometers is het klimmen goed te doen, asfalt en makkelijke paden. Hoe hoger we komen, hoe weidser het uitzicht. 

Terugblik op Stia

We gaan even kijken bij het kerkje San Biaggio ad Ama en bewonderen het uitzicht. 

Kerkje San Biaggio ad Ama
Lonnano

Dan gaan we door naar Lonnano, maar de “beloofde” bakkerswinkel” is gesloten. Geen koffie. Bospaden wisselen af met stukken asfalt, mooi wandelen. Bij Casalino nemen we een kleine variant naar het klooster van de Suore Francescane di Santa Elisabetta. 

Niet alle paden zijn comfortabel
Over asfalt is ook wel eens lekker
Kleine variant naar klooster Suore Francescane di Santa Elisabetta

Op een bankje in de schaduw houden we pauze en nuttigen een meegebrachte koek en ons eigen water.  De paadjes omhoog worden steiler, veel losse stenen. Het lijken afvoergoten in tijden van hevige regenval, waarbij stenen meegevoerd worden. En daar moeten wij overheen lopen. Onze blik is meer naar beneden gericht waar onze voeten moeten neerkomen dan om ons heen. Het zijn trouwens vooral bomen die we dan zien. 

Nogal wat onmogelijke paden
En betere paden door een mooi beukenbos

We klimmen 500 meter, tot bijna 1.200 m hoogte. Dan weer wat afdalen over asfalt en mooie bospaden tot we bij Sacro Eremo di Camaldoli zijn. Verder dan de cel van Franciscus en de winkel komen we niet, wel koffie en cola hier. 

Sacro Eremo di Camaldoli

Dan dalen we af naar Camaldoli dorp, deels over steile bospaden, deels over asfalt. Na het dorp nog een km tot we bij de camping zijn, waar we een tent geboekt hebben. Blijkt allemaal erg primitief, dus voortaan weer de luxe van een echt bed. 

Voor het avondeten terug naar het dorp, eerst in de tuin van Locanda dei Baroni een drankje en daarna binnen een pastamaaltijd met salade. 

Afdaling naar Camaldoli dorp

Eén gedachte over “Dag 4: naar Camaldoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.