Dag 3: naar Stia

Datum: 11 september 2022
Afstand: 14,9 km
Stijgen: 330 m
Dalen: 910 m
Weer: Ochtend veel bewolking, middag zon en regen

Gisteravond zorgt Luca (of eigenlijk zijn vrouw) voor een lekkere maaltijd voor zijn 6 gasten: minestronesoep, 3 soorten Bruschetta, bonen en paprikasalade en diverse soort tapashapjes. Gezellig pelgrimssfeertje, meestal Engels. 

vlnr: Shawn, Nikky, ik, Chris, Saviero, Sergio
Met gastheer Luca

Tegen 8 uur lopen we naar de bar op de bergpas voor een ontbijt en broodje mee, ze zijn gelukkig al open. Daarna meteen een steil stuk omhoog, het bos in. 

Na Consuma meteen de bossen in

Bijna de hele route loopt door de bossen, 3x een beek over, sommige klimstukken zijn erg steil. Afdalen vaak ook steil over rotsige paadjes, een aanslag op de beenspieren. Weinige uitzichten. 

Over de 3e beek, probleemloos
Soms ruige bospaden
De brug over de Arno

Waar het bord “Sassi Bianchi” moet staan (niet gezien) twijfelen we. Elisabeth draait rechtsaf omhoog en volgt de Via Francesco bordjes, onze GPS zegt links naar beneden. We doen het verder zonder aanwijsbordjes en volgen de GPS. 

Vlak voor Stia eindelijk open vlakte

We vinden de Vicolo San Francesco en komen uit op de Piazza Bernardo Tanucci, tegenover een bar. Die gooit net voor ons de deur dicht, om 16 uur weer open, het is nu 13.45 uur. 

Vicolo San Francesco naar Centro Storico
De Vicolo mondt uit op de Piazza Bernardo Tanucci waar ons appartement ligt. Franciscus kijkt toe.

Beneden aan de doorgaande weg vinden we een restaurant met aan de straat een kleine tafel, Chris gaat binnen 2 koffie en cola halen. Alle restaurants zitten stampvol, etenstijd op zondag, ze staan in de rij tot er een tafel vrij is. Bij ons appartement zit de deur dicht, telefoon wordt niet aangenomen, dan maar een e-mail via booking.com. Na 20 minuten wachten gaat de deur open en kunnen we gaan douchen etc. Ziet er allemaal prima uit. Zo, nu eerst aan de slag en straks ons biertje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.