Dag 15: naar Assisi

Datum: 23 september 2022
Afstand: 14,2 km
Stijgen: 560 m
Dalen: 440 m
Weer: zonnig, 7 tot 21 graden

Om half 8 beginnen we aan de laatste 14 km van onze pelgrimstocht naar Assisi. De eerste paar km zijn goed te doen, dan begint het lastige klimmen weer. Ruim 250 m hoogteverschil over steile paadjes, elke dag hetzelfde recept. Zodra we uit het bos zijn komen de uitzichten weer, en die zijn mooi. Terugblik op het dal, volgens mij lijkt dat  op Gubbio in de diepte. 

Na de klim, uit het bos
Uitzicht
Gubbio in de diepte??

Verderop een eerste blik op Assisi, de Rocca Maggiore en de Basilica di San Francesco

Rocca Maggiore bij Assisi
Rocca Maggiore en Basilica di San Francesco

Dan zitten we kort voor Assisi, aan de route. 

Over de goed te bewandelen landweg komen we bij het beeld ter glorie van Padre Pio, vooral in zuidelijk Italië erg populair. Geboren in 1887 in Pietrelcina, kon tijdens het bidden zweven (leviteren), zieken genezen, een blind meisje laten zien en op twee plaatsen tegelijk aanwezig zijn. Is daarom heilig verklaard. Tja, als je dat allemaal kunt is dat logisch. 

We lopen over de oude Ponte dei Galli en dan steil omhoog over een asfaltweg naar de Porta San Giacomo. Na deze poort lopen we op de Basilica di San Francesco af, de moederkerk van de Franciscanen, met het graf van Franciscus. 

Porta di San Giacomo
Basilica di San Francesco

Morgen gaan we hier uitgebreid kijken. We zijn er nu om 11.45 uur, dus op tijd om in de portinaria ons testimonium te halen. Kost de man een kwartier, dus bij 3.000 pelgrims in Santiago zou hem dat ongeveer 375 uur kosten, stressvolle job dus. 

Om 13 uur kunnen we in ons appartement Casa di Famiglia, vlakbij de roltrappen omhoog naar het centrum, ideale plek. Na douchen etc. lopen we als toerist het centrum in, en zoeken begin van de avond een restaurant. Is gelukt, terug naar het appartement een blik op de vele lampjes in het dal. 

Chiesa Nuova, waar het ouderlijk huis van Franciscus zou hebben gestaan
Assisi by night, blik op de vallei

Morgen verder met Assisi en omgeving bekijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.