Dag 14: naar Valfabbrica

Datum: 22 september 2022
Afstand: 16 km
Stijgen: 650 m
Dalen: 790 m
Weer: zonnig, 9 tot 19 graden

Vandaag een makkie, 16 km waarvan we ook nog 2,5 km inkorten door de variant te nemen. Na een goed ontbijt in de agriturismo staan we om 8 uur buiten, heerlijk fris ondanks de zon. Na een kort stuk zien we boven ons de restanten van het Castello di Biscina liggen. 

Castello di Biscina

De eerste paar km zijn goed te lopen over een brede grindweg, ruim zicht rondom, waaronder op het Castello in de verte. Dan begint er een lastig pad naar beneden, steil, rotsig, watergeul, we moeten namelijk een beek over. Ik herhaal nog maar eens, dit soort paden is niet ons ding. Bovendien door het bos dus weinig zicht. Via een trap bereiken we de droogstaande beek, aan de andere kant weer steil omhoog. 

Steil afdalen

Een klein stuk verder hetzelfde verhaal voor de volgende beek. 

Naar de volgende beek

Dan komen we op het punt waar de oorspronkelijke route naar rechts draait, en via lastige paadjes omhoog en omlaag langs de ruïnes van kasteel Coccorano loopt. Deze route is 2,5 km langer waar je een uur voor nodig hebt. Wij hebben geen zin in dat geploeter en kiezen naar links de variant, een panoramaweg. 

Variant

Vanaf deze panoramaweg krijgen we een mooi uitzicht op het stuwmeer met in de verte het Castello. 

Stuwmeer en Castello

Eenmaal weer op de route komen we na 1 km langs een kerkje dat gewijd is aan Franciscus en Chiara (Clara).

Kerkje Franciscus en Chiara

Ruim 2 km verder krijgen we zicht op Valfabbrica. 

Blik op Valfabbrica

We lopen omhoog, deze middeleeuwse stadjes liggen altijd op een heuvel. Net voor 12 uur drinken we koffie in een bar, een zeldzame keer op deze voettocht dat we ‘s morgens koffie scoren (behalve bij het ontbijt dan). Omdat we pas om 13 uur kunnen inchecken doen we een rondje door het kleine oude centrum. 

Valfabbrica
Valfabbrica

Daarna wachten op het terras van onze locanda Sui Passi di Francesco. Prima kamer met badkamer weer, voor slechts €37. Eenmaal op de kamer de overnachting in Assisi regelen, mooie stad, hebben we zin in. Ik was hier al eens, voor Chris is het nieuw. 

Eén gedachte over “Dag 14: naar Valfabbrica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.