Dag 13: naar Biscina

Datum: 21 september 2022
Afstand: 22 km
Stijgen: 500 m
Dalen: 530 m
Weer: zonnig, 9 tot 19 graden

Het weer aan deze kant van de Apennijnen is zonnig, aan de andere kant hangt bewolking. Lekker fris weer om te starten ‘s morgens, eerste tijd een vest aan. Via de Porta Vittoria lopen we naar het parkje waar de Chiesa della Vittorina staat. Hier leefden tot 1240 de minderbroeders in de bossen, en Franciscus ontmoette er de wolf. 

Porta Vittoria
Franciscus ontmoet de wolf

Langs eerst wat drukkere asfaltwegen maar daarna een fijn rustig traject lopen we Gubbio uit. In een tuin in het buitengebied staat een fraaie vogelverschrikker. 

We klimmen steeds hoger en Gubbio achter ons wordt steeds kleiner. 

Terugblik Gubbio

In Galicië leggen ze deze in een horreo, hier worden ze aan de muur gehangen. 

Geen horreo dus
Hogere terugblik Gubbio

Dan komen we bij het klooster San Pietro in Vigneto, Biscina, eigenlijk het eindpunt van deze etappe van ruim 16 km. Maar wij willen 6 km verder naar een agriturismo. 

Klooster San Pietro in Vigneto, Biscina

Bij de ingang staat een bord met een kopje koffie, dus we gaan kijken. En ontmoeten er Hospitalero Luigi van de regionale Jacobusvereniging, bij de deur hangt dan ook een schelp. 

Hospitalero Luigi

Luigi ontvangt ons hartelijk, we krijgen koffie met een koekje, voor Chris bakt hij overgebleven pasta van gisteren op. Ook een mooie stempel, en hij brengt ook een kan witte wijn mee. Nou, een bodempje neem ik maar, we moeten nog een paar honderd meter klimmen. Fijn zitten praten, hij spreekt goed Engels. Je kunt hier ook overnachten en eten, alles donativo. Die geven we uiteraard ook. De klim is steil, over lastige smalle paadjes met veel stenen, wel af en toe uitzicht op het Lago di Valfabbrica. 

Weer lastige paden, beek over

We komen bij de oude kerk van Caprignone, dicht. 

Oude kerk van Caprignone

Verder omhoog en omlaag over lastige paden en een beek. 

Dan bereiken we na 22 km onze agriturismo Tenuta di Biscina, waar we een eigen appartement krijgen met fraai uitzicht op het meer. 

Appartement agriturismo Tenuta di Biscina, waarvandaan….
En uitzicht op het meer

Vanavond om 19 uur eten we hier een pastamaaltijd met tomatensalade en een halfje wijn erbij. In de nabije omgeving is niets te halen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.