Aftellen

Het treinticket met de Thalys van Rotterdam naar Parijs voor maandag 12 juli heb ik inmiddels thuis, het kaartje voor de regionale trein van Parijs naar Sermizelles kan ik in Parijs op het station afhalen.  De afgelopen weken heb ik nog wat trainingstochten gemaakt. Een paar keer met Yvon, als pelgrim onderweg geweest vanuit St. Jean maar wegens blessures helaas moeten opgeven, Yvon is vastbesloten een nieuwe poging te ondernemen. De trainingen waren wisselend, in ieder geval gezellig gewandeld met Yvon, maar de (te) zware rugzak beviel me niet altijd even goed. Onze laatste wandeling ging door Nationaal Park De Hoge Veluwe over veel ruiterpaden met los zand. Ik denk dat ik die dag een slechte dag had, want ik was na afloop echt op. Zaterdag 26 juni samen met Janny een wandeltocht van 20 km gedaan, met rugzak van zeker 15 kg. Janny liep na haar ongeval met gekneusde ribben 6 weken geleden bewonderenswaardig goed. Ik had echter de laatste 5 km moeie benen. Dat heeft me doen besluiten de tent e.d. thuis te laten, dat scheelt bij elkaar 2,5 kg. Dan kom ik op een rugzak van 13,5 kg inclusief 1,5 liter drinken en een flinke mondvoorraad voor onderweg.

Vandaag nog wat kleine zaken geregeld, zoals een klein stopkraantje voor de slang van mijn camelbag. De laatste tocht met Yvon overkwam het me voor de 2e keer dat ik mijn rugzak bij een pauze op de slang neerzette, waardoor het water wegliep. Dankzij de tip van Yvon gaat me dat nu niet meer gebeuren. Van Yvon heb ik trouwens veel meer informatie gekregen die nuttig is voor onderweg.

Thuis moeten nog wat administratieve zaken geregeld worden, voor de rest ben ik er klaar voor. Ik heb 2 programma’s op een USB-stick staan waarmee ik foto’s voor de weblog kan verkleinen en video’s kan overzetten naar de weblog. Nu maar afwachten of ik PC’s tref met een vrije USB-toegang. Gezien de warmte in Nederland de laatste dagen krijg ik een goede indruk hoe het straks in Frankrijk kan gaan worden. Afijn, dat wist ik van tevoren. Voordeel van warm weer is in ieder geval dat dan de zon schijnt. Misschien ga ik nog blij worden van een buitje regen, als het maar niet te lang duurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.