Najaarsbijeenkomst NGSJ in Middelburg

Zaterdag 2 november 2013 de najaarsbijeenkomst in Middelburg bijgewoond, en er samen met Janny meteen een lang weekend van gemaakt van vrijdag t/m zondag. Een prachtig oud centrum gezien, en op de bijeenkomst zelf veel gesprekken gehad met oude bekenden, maar ook met totaal onbekenden. Geneusd op de infomarkt voor mijn plannen voor volgend jaar, en daar met mensen over gesproken. De meeste gesprekken ontstonden spontaan, dat vind ik een van de mooiste aspecten van zo’n dag.

Vrijdagavond samen met ongeveer 40 à 50 andere pelgrims het pelgrimsmenu genoten, onverwachts verplaatst van het zeer oude pand de Kloveniersdoelen naar Brasserie de Drukkerij in de bibliotheek op de Markt. Maar desondanks genoten, de gezelligheid aan tafel werd bijna overtroffen door het voortreffelijke eten.

Mijn plannen voor volgend jaar worden waarschijnlijk concreter na 24 november, als we de evaluatiebijeenkomst van de Werkgroep Roncesvalles hebben gehad, en bekend is in welke periode in 2014 ik weer ga hospitaleren. In welke richting ik denk? De ruta de la Plata, voorafgaand aan het hospitaleren en daartoe met openbaar vervoer van Santiago naar Roncesvalles. De Via Podiensis, eventueel voorafgegaan door de doorsteek van Vézelay naar Le Puy-en-Velay. Of de Via Tolosana, van Arles via de Col de Somport naar Puente la Reina, en dan via Pamplona teruglopen naar Roncesvalles om te gaan hospitaleren. Of zelfs vanuit huis naar Vézelay lopen, dan heb ik tenminste de gehele route huis – SdC gelopen. Dit laatste doe ik alleen als er daarna geen hospitaleren volgt.

Tot besluit enkele impressiefoto’s van de najaarsbijeenkomst.

Gesprek over Via Podiensis

Gesprek over Via Podiensis

Welke gids is het handigst?

Welke gids is het handigst?

Van Eemnes naar SdC gelopen!

Van Eemnes naar SdC gelopen!

Met Annelies en René

Met Annelies en René