Hagetmau 17 km

2 juni 2011. Hagetmau.

Vandaag hebben we een makkie, een etappe van slechts 17 km. Daarom slapen we uit tot 7.10 uur en gaan een uur later de deur uit. Eerst kopen we een stokbrood in Saint-Sever, want vandaag, Hemelvaartsdag, is veel dicht en we moeten toch iets eten rond lunchtijd. Na ruim 7 km doen we een eerste stop bij het kerkje in Audignon, zonder koffie. Na 11 km vraagt Tootje aan een man in een tuin of hij koffie voor ons heeft. Ja. Wij mogen in zijn tuin op het gras zitten en 10 minuten later brengt hij ons koffie. Super.

Na 12,6 km zijn we in Horsarrieu, ook hier valt geen geld uit te geven. Het heeft wel een mooi kerkje met een paar indrukwekkende herinneringsplateaus over jonge slachtoffers van WO1. De picknicktafel daar gebruiken we voor een korte pauze, maar het is “koud”, 15°, en om weer warm te worden gaan we verder. De route loopt via kleine asfaltweggetjes door mooie natuur, er moet af en toe aardig geklommen worden, dus het vlakke Landes hebben we wel gehad.

Kort voor Hagetmau breekt de bewolkte lucht open en meteen stijgt de temperatuur tot ruim 23 graden. Iets na 12 uur lopen we Hagetmau in. Ik vraag een vrouw waar de gîte c.q. camping is. Zij gaat meteen camping annex sportpark La Cité Verte bellen, want bij de receptie daar moeten we de inlogcode voor de gîte halen.
J-J en Bertus halen die code, terwijl Tootje en ik gauw boodschappen doen voor het avondeten, voordat de épicerie om 12.30 uur de deur sluit.
De gîte ziet er van buiten mooi uit, binnen valt er nog wel wat op te knappen. Maar de bedden, douche en eetkamer zijn goed, en voor € 5,50 mag je niet mopperen. We gaan eerst lunchen, dan om de beurt douchen, even met de benen omhoog op bed, en om 16 uur lopen Bertus en ik de “stad” in. Eerst een tampon (dat is Frans voor stempel, Marlies) in onze credencial halen, dan een bar zoeken die open is. Dat valt niet mee, wat een uitgestorven zooi hier. Toch vinden we er een, ieder 2 lekkere biertjes gedronken en veel gekletst, super gezellig.
Om 18 uur zijn we terug in de gîte, Tootje gaat meteen de soep warmen en water voor de pasta. Dat wordt tagliatelle met saus bolognese en kaas, yoghurt na, en een fles rode wijn erbij. Bertus, J-J en ik doen daarna de afwas. Kosten voor dit maal € 5.
Totaal heb ik nu 154 km gehad. Morgen lopen we 28 km tot Orthez, we staan om 6 uur op zodat we voor 7 uur de deur uit zijn. Mijn benen en liezen hielden zich goed vandaag, als dat morgen ook zo is heb ik er alle vertrouwen in. En zin. Ik smeer nog wel met Saforelle.
A demain, mes amis.

Afstand vandaag: 17 km
Afstand totaal: 158 km
Herberg: Gîte communale, sleutel via camping La Cité Verte

REACTIES:
2 juni 2011 19:06 | Door: peregrinofrans

Bonjour Harry,
Je wandeling gaat van een leien dak…
Morgen kom je in de Pyrenees-Atlantique, het laatste Franse departement. Ook hier weer veel mais tevens ook wat bossen en het blijft stijgen en dalen voor prachtige beekjes.
Vervolgens langs Sallepisse en dan een flinke afdaling naar Orthez.
Geniet nog een beetje van de rust want Ostabat is in zicht en dan komen er nog 2 pelgrims-routes bij!

Bon Camino,

2 juni 2011 20:37 | Door: Else

Hallo Harry,
Ik ben je weer aan het volgen en ga weer jouw leuke reisverslagen lezen en foto’s bekijken.
Ik ben vandaag paar uurtjes bij Janny in Zetten geweest, leuk.
Succes verder en vooral veel genieten!
groetjes,
Else

3 juni 2011 09:41 | Door: Willem van Ameijde

Hay Harry, een wandelgroet vanuit Moissac, Ultrea, Willem

Vorige bericht                                                                             Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.