Firenze

Datum: 8 september 2022
Weer: dreigend onweer, erg benauwd

Woensdag 7 september 2022:

Rond 18.30 uur bij ons appartement, adres onduidelijk. Volgens Hostelworld aan de Borgo da Croce 63, volgens een latere e-mail Via dei Macci 84. Chris belt de eigenaar en die treft ons op de straathoek. Het grote pand heeft een dubbel huisnummer, 82-84. Google Maps heeft daarvan 166 gemaakt maar dan zit je ver uit de buurt. Daarom maar een adres om de hoek gebruiken, hilarisch. 

Na installatie dichtbij ons appartement gegeten, daarna ondanks het zeer benauwde weer een klein rondje gemaakt. Naar de basilica di Santa Croce, met beeld van Dante Alighieri.

Basilica di Santa Croce, Firenze

Donderdag 8 september 2022:

Vlakbij een ontbijt, bar opent pas om 7.30 uur, beetje laat voor morgen met deze warmte, we willen vroeger op pad.  De Basilica di Santa Croce bezocht, €8, eerste stempel in onze Credenziale gehaald. Indrukwekkende graftombes van o.a. Michelangelo, Galileo. 

In de Basilico di Santa Croce

Daarna het Palazzo Vecchio en daarna de Ponte Vecchio.

Ponte Vecchio

Tot slot de Duomo opgezocht, maar de rij om binnen te komen is immens, dus we stellen ons tevreden met een rondje buitenom. Een zeer indrukwekkend gebouw. In de katholieke boekwinkel bij de Duomo kunnen we een hanger met Tauteken kopen, om de belevenis compleet te maken.

Duomo van Firenze

Een gezonde lunch bij de basiliek en dan voor de middaghitte terug naar ons appartement met airco, website bijwerken. Eind van de middag gaan we op zoek naar een leuk terras en avondeten. Spanning is bij beiden aanwezig, zin om aan onze tocht te beginnen en de natuur in te trekken, afwachten hoe we het klimmen en de warmte doorkomen. 

3 gedachten over “Firenze

  1. Tjonge wat pittig zeg! De eerste week moet je doorheen, dan wordt het wat beter hoop ik. Maar die steile paadjes met losse stenen lijken me geen feest. Rustig aan en sterkte! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.