Dag 6, naar Bourg-Saint-Pierre 15 km

O

m 13.30 uur zijn we bij hotel du Cret in Bourg-Saint-Pierre op 1.640 meter hoogte. Mooie wegen en paden om te klimmen, maar soms erg slecht (of niet) aangegeven. Bij Drance richting Liddes volgen we de gele bordjes maar lopen dood tegen de wildkolkende stroom. Onmogelijk om hier verder te kunnen. Terug lopend naar de laatste aanwijzing letten we goed op of we een afslag gemist hebben. Nee dus. Bij het beginpunt pakken we een fietsroute naar Liddes, over asfaltwegen en het laatste stuk langs de drukke N21. Na bijna 3 uur pakken we in Liddes een terras. 

 

Door het dorp is de route duidelijk, erbuiten soms zoeken. Tussen vol bloeiende alpenweiden gaan we steeds hoger. Aan het begin van een skipiste die we omhoog moeten houden we pauze op een rotsblok.

Boven aangekomen bij de Loretto kapel kijken we ineens op neer op Bourg-Saint-Pierre. Via een parallelweg volgen we de VF naar beneden onder de grote weg door naar de dorpskern. Dan zien we boven ons het hotel aan de grote weg liggen, maar om er te komen moeten we een stuk doorlopen en het laatste stuk omhoog door een bergwei. Onze kamer ligt aan de achterkant, we kijken op een bergwei. De grote weg is trouwens rustig omdat de pasweg over de Grand Saint Bernhard nog dicht is. Er is alleen verkeer op weg naar de toltunnel. 

Vanmorgen sprongen er ineens 2 herten over ons pad, gisteren lag er op een smal bergpad een flinke slang achter een rots.

 

Loretto kapel

NAAR VOLGENDE VERSLAG                    TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.