Camino Primitivo, dag 7: Castro – Fonsagrada 20 km

Zondag 21 augustus 2016

Na een gezamenlijk ontbijt in de herberg gaan we om 7.45 uur de deur uit. Vandaag slechts 20 km met het nodige klimwerk, maar Casa Manolo in Fonsagrada is al geboekt dus we kunnen zorgeloos op pad. Zoals je ziet mogen we eerst naar de Alto del Acebo:

van Castro naar Fonsagrada

van Castro naar Fonsagrada

Zo te zien op de profielkaart zit er geen kilometer vlak bij:

van Castro naar Fonsagrada

van Castro naar Fonsagrada

Het belooft een mooie, warme dag te worden, heldere lucht zonder enig wolkje.

wij op 700 m, de wolken in het dal

wij op 700 m, de wolken in het dal

de zon gaat meedoen

de zon gaat meedoen

We klimmen verder naar Peñafuente, het blijft genieten van het schouwspel dat het dal biedt.

op weg naar Peñafuente

op weg naar Peñafuente

Na 3 kwartier vindt ook Jacques dat met het geklim plus de zon het jack uitkan, ik start vrijwel elke ochtend in mijn polo.

klimmen + zon = warm

klimmen + zon = warm

Nog een klein stukje naar de Alto del Acebo op 1.122 m, waar op de bergkam strategisch windturbines zijn geplaatst.

verder naar de Alto del Acebo

verder naar de Alto del Acebo

stevig klimmen

stevig klimmen

windturbines op de bergkam

windturbines op de bergkam

Op de Alto del Acebo ligt de grens tussen Asturia en Galicia, vanaf nu zullen de schelpen met de open kant in de juiste richting wijzen.

grenspaal tussen Asturias en Galicia

grenspaal tussen Asturias en Galicia

Na de top komen we in Acebo, dat bestaat uit één huis, tevens de bar. Hier nemen we een koffie en een bocadillo met kaas en tomaat.

bar in Acebo

bar in Acebo

Xavier treffen we hier ook weer, mogelijk voor het laatst. Hij loopt vandaag naar Padrón en gaat morgen met de trein terug naar San Sebastián, waar hij begonnen is met de camino en waar zijn auto staat. Vandaar rijdt hij terug naar Bretagne.
We gaan verder richting Fonsagrada, de route blijft mooi, geaccidenteerd, maar niet te lastig.

mooie route naar Fonsagrada

mooie route naar Fonsagrada

Voor Silvela staan in een schuur bij een boerderij automaten met frisdrank en versnaperingen, zelfs een met enkele drogisterij-artikelen. Een Poolse jongen waarschuwt ons dat de cola-automaat niet werkt, heeft hem een euro gekost. Wij houden hier even pauze en eigenwijs als ik ben probeer ik toch een colaatje te trekken. Helaas, de euro blijft vrij bovenin hangen. In de schuur hangt een briefje in het Spaans om je bij storingen te melden bij het huis, dus dat doe ik. Het echtpaar loopt mee en gaat met de machine aan de gang. Reparatie volgt, Jacques en ik krijgen ieder een cola. Zodra we de Poolse jongen terug zien kunnen we hem zijn euro terug geven.
Na Silvela passeren we een kapel.

kapel bij Silvela

kapel bij Silvela

Om 13.15 uur zijn we bij Casa Manolo in Fonsegrada, in het gebouw ernaast krijgen we een goede kamer met eigen badkamer op de 2e verdieping. We draaien de volgorde om en gaan eerst douchen en kleren wassen, dan naar de bar beneden voor een biertje. Aan de eigenaar vragen we of hij weet, of er in Cádavo-Baleira hostals zijn, want booking.com geeft hier niets aan. Ja, hij kent er twee, van een ligt zelfs een reclamebriefje op de bar. Hij wil wel voor ons bellen naar Eligio. Zo geschiedt, voor € 35 krijgen we daar een kamer.

We lopen het centrum in, op de 1e verdieping van Pulpería Cantábrico, waar het erg vol zit, neemt Jacques een zalmsalade en ik pulpo, lekker. Met een wit wijntje erbij en een ijscoupe na verwennen we ons goed.
Om 19.45 uur eten we in ons hostal een pelgrimsmenu voor € 9: ensalada mixta, salmon con patatas, flan. Barbara uit Würzburg sluit zich bij ons aan en eet ook het menu. Voedzaam, maar niets bijzonders. Om 21.30 uur op een oor.

NAAR DE VOLGENDE DAG                         TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.