Camino Aragonés, dag 6, naar Sangüesa

Vrijdag 14 augustus: als ik wakker word is het bed van de Amerikaan leeg, al zijn spullen zijn weg. Vrijwillig vertrokken vannacht, toch niet door de anderen eruit gebonjourd? Of was hij al erg vroeg wakker en weg? Afijn, ik vond het een behoorlijk rustige nacht, nu eerst maar een ontbijtje nemen voordat we op pad gaan. Vandaag naar Sangüesa, slechts 22 km.

Route dag 5 deel 2 en dag 6Dan verlaten we het stille dorp, wederom een mooie ochtend.

Ruesta in de ochtend

Ruesta in de ochtend

Overigens, vroeg vertrekken betekent rond deze tijd van het jaar ruim na 7 uur, eerder is het toch geen licht. Een heel verschil met wandelen in juni. Vanuit Ruesta krijgen we eerst een blik op het stuwmeer,S1390004dan dalen we eerst een stukje het dorp uit tot de oever van het stuwmeer op ruim 500 meter, en beginnen aan de lange klim door een dennenbos naar de Alto de Peña Musera op 900 meter hoogte.

Hoogteprofiel dag 5 deel 2 en dag 6

Mooi wandelen, de klim is goed te doen, ook omdat het enigszins bewolkt is en dus niet te warm.S1390005We dalen de alto af op weg naar Undués de Lerda, tijd voor een koffiepauze. Een mooi dorp om doorheen te lopen, met een stukje oude Romeinse weg, leuke pleintjes, wapenschilden en een grote kerk. Vanuit Undués dalen we verder af naar Sangüesa dat op 400 meter hoogte ligt. Een paar km verder lopen we Aragón uit en Navarra binnen, de gele pijlen worden vanaf nu witte stenen caminopaaltjes.
S1390006Sangüesa is een mooie oude stad. De herberg is klein, maar op de 1e verdieping staan genoeg bedden om alle aangekomen pelgrims te herbergen. Beneden is voor zowel mannen als vrouwen 1 sanitaire ruimte met een goede douche. En, buitenom staat een wasmachine, tegen betaling krijgen we de sleutel en een waspoederblokje. In het centrum bezoeken we o.a. de Santa Maria kerk.

S1390007

Er is ’s avonds keuze genoeg om ergens te eten, hoewel sommige pelgrims besluiten inkopen te doen en in de grote woonkeuken beneden zelf een maaltijd te maken. Het is knus in het centrum, toevallig komen we langs een optreden van een koor onder de arcaden, waarvan ik wel een filmpje maar geen foto heb. Een fles water gekocht om de camelbag te vullen en we kunnen weer naar bed.

TERUG NAAR DAG 5 —- VERDER NAAR DAG 7 —- TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.