Camino Aragonés, dag 3, naar Jaca

Dinsdag 11 augustus vervolgen we onze route naar Jaca.Route dag 2 en 3We beginnen met een simpel ontbijtje in onze herberg. Vol verwachting beginnen we aan onze etappe naar Jaca, ongeveer 25 km geleidelijk aan dalend. Mooi zonnig weer, net buiten Canfranc Estación passeren we de stuwdam in de Aragon.

S1360002

S1360003

Hier kom ik er achter, dat ik de sleutel van onze kamer in de herberg nog in mijn broekzak heb. We besluiten die in het volgende dorp, Canfranc (pueblo), af te geven in de herberg, en de eigenaar van Pepito Grillo te bellen met het verzoek die daar op te halen. In herberg Sargantana maken we de aardige hospitalero duidelijk wat we willen, geen probleem. Als Jacques later Petito Grillo belt zijn ze erg blij te horen dat de sleutel terecht is en met onze oplossing.
Op weg naar Villanúa passeren we een oude Romeinse brug, el antiguo Pon Nou.S1360007

In Villanúa nemen we een kop koffie op het terras, zo’n beetje de enige mogelijkheid hier. In Castello de Jaca kunnen we onderaan bij de autoweg nog een verfrissing pakken, voordat we de laatste 9 km naar Jaca doen. Jaca is een mooie stad, we moeten veel straten door voordat we bij de Albergue del Peregrino zijn, waar nog plek genoeg is. We zijn best moe, het was redelijk lang en warm. Na de douche, handwas en een korte rust zijn we klaar om het centrum in te gaan voor een verfrissend drankje. Geen probleem om hier een restaurant te vinden voor een menu, iets lastiger als je al om 19 uur wilt eten.

TERUG NAAR DAG 2 —- VERDER NAAR DAG 4 — TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.