16 September 2018: Van Roermond naar Maaseik 29 km

Ik ben voorbereid op een lange warme dag en verlaat al vroeg de refugio. Goed geslapen, heel rustig, mijn ontbijt uit de supermarkt hier opgegeten met een bakkie oploskoffie erbij. Mooi om de Munsterkerk in alle rust te kunnen zien:
Ik lever de sleutels in bij De Oranjerie, check even of mijn stempel in het pelgrimspaspoort staat, en slinger vervolgens via enkele straten door het centrum naar De Steenen Brug ook wel Maria Theresiabrug genoemd.
De vroege ochtenden blijf ik toch de mooiste momenten van een wandeldag vinden. Via Voorstad Sint Jacob loop ik richting Herten en Merum, ik passeer een bord met de afstand naar Santiago:
geen optie voor mij.
Via de Rode Brug steek ik de Hambeek over naar Herten. Dit is een langere variant via het sluizencomplex van Osen, omdat de traditionele route via Ool gebruik maakt van het pontje daar, en dat vaart zo vroeg op zondagmorgen niet. Het is aangenaam wandelen door en langs Merum, langs de Maas met zijn vele plassen. Door natuurgebied Linnerweerd bereik ik de eerste stuw met sluizen in de Maas hier, het is redelijk druk met groepen wielrenners.
Langs verschillende watergangen kom ik uiteindelijk bij de stuw en sluis van Osen.
Aan de overkant loop ik via Heel naar Pol, waar ik het kanaal Wessem-Nederweert oversteek. Ondertussen heb ik onderweg bij gebrek aan een koffieplek mijn eigen rustplek gemaakt.
Tussen Wessem en Thorn kom ik langs een kleine kapel, waarvan er zoveel zijn in het katholieke Limburg.
Dan wandel ik het bekende Thorn, het “Witte Stadje”, binnen. Zondag, toeristische drukte hier.
Hier kruist Jacobspad Limburg de pelgrimsroute die via Den Bosch naar Visé loopt.
Kort voor Maaseik ligt Aldeneik waar ik langs de kloosterkerk kom.
Nog voor het centrum van Maaseik ligt B&B Muscari dat ik geboekt heb. Ik vind het snel, en een buurman ziet mij zoeken naar de juiste ingang. Zoals afgesproken ligt de sleutel in het postvak, aan de buitenkant een trap op en boven vind ik een riant appartement met woonkeuken, 2 slaapkamers en badkamer. Prima plek voor € 30. De eigenaresse is politiek actief en komt pas later vanavond thuis om kennis te maken. Na een grondige opfrisbeurt wandel ik naar het centrum van Maaseik waarvan de kerktoren al snel zichtbaar is.
Op de Markt in het centrum is het met de verschillende terrasjes goed vertoeven.
Uiteindelijk besluit ik het terras van Den Cleynen Keyser te verruilen voor een plekje binnen met een fijn hoofdgerecht.
Zolang het weer het toelaat sluit ik buiten op het terras weer af met een bakkie koffie na.

VERDER NAAR DAG 8                         TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.