Périgueux

2 augustus 2010. Périgueux.

De woonkeuken is te klein voor de hele groep bij het ontbijt, dat daardoor enigszins chaotisch verloopt. Staan met stukje brood en mok koffie in de hand. Toch elke ochtend weer heerlijk aan de nieuwe dag beginnen, benieuwd naar wat de route mij brengt, en blij de buitenlucht in te kunnen. Vandaag houden we na 12 km pauze in Cornille, waar we sneetjes brood met paté eten. Op het hele traject zit noch een winkel noch een bar, jammer. Om 14 uur zijn we in Périgueux, doen wat inkopen bij de intermarché en drinken er een cola. Dan naar de accueil van de pastorie, niemand. We wachten een kwartier, komt de vrouw van de slaapplek met een 6-deurs oude Mercedes en wil ons naar haar huis rijden. Net voor we wegrijden komt de groep ook aan, ook anderen rijden mee in meerdere auto’s. Eenmaal bij haar huis hebben we met zijn achten 30 minuten tijd voor een douche, handwas etc, dan terug naar de accueil voor de ceremonie van de boomplanting. Bekende verhaal, gewichtige taal, fotootje van de pers, drankje, pappelepap en we zijn weer beroemd, plaatselijk tenminste voor even.
Na de boomplanting lopen we met de hele groep richting centrum, waar de pelgrimsvrienden een stadsgids hebben ingehuurd die ons een rondleiding door het oude centrum geeft. Echt heel mooi dit oude centrum van Périgueux. Bij de basiliek-kathedraal aangekomen haken Luc, Incy en ik af, lopen terug de oude straatjes in op zoek naar een leuk terrasje. Hier drinken we wat en praten lang over de zwaardere zaken van ons leven, ons doel met de camino etc. Erg verheffend en interessant. Als de groep uitgebénéficiond is lopen we terug naar de auto bij de accueil, ik bied aan de 6 stokbroden voor bij de avondmaaltijd te dragen. Met de MB rijden we naar het privé huis van Marie-Jo.
Jean-Marie kwam erachter, dat Luc en ik niet op de foto van de groep staan bij het boomplantritueel, en wil ons voor straf morgen met de bourdon laten lopen. Shake it baby, ik heb al 2 stokken.
Iets na achten gaan we aan tafel en de maaltijd is weer prima. Soep, rijst met kip, 4 soorten fromage en abrikozentaart met veel wijn van het landgoed van een zwager. En stokbrood natuurlijk. Dit alles voor een donativo.
Ik lig boven op een stapelbed op de zolder, pal naast het trapgat. Geen afdekrand langs het bed, als ik in mijn slaap van het bed rol lig ik meteen in de keuken en in de kreukels. Na een uur onrustig draaien sleep ik de matras naar beneden en ga in de woonkeuken liggen. Veel koeler en geen sturzgefahr. Groet aan alle lezers en dank voor de vele reacties. Zodra we van het officiële programma af zijn probeer ik daar meer aandacht aan te besteden.

Vorige bericht                                                                            Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.