Dag 2 Aigle

26 mei           

Zwitserland is niet duur, andere landen zijn goedkoop. Aldus de repliek van de hotelmedewerker in Lausanne dat de prijzen zo hoog liggen. Drinken, eten, overnachten, vervoer, Spanje is dan echt het walhalla voor de prijskritische Nederlander. 

Van Vevey langs Montreux naar Villeneuve is mooi wandelen, veel over boulevards langs het meer. Ik heb op Charlie Chaplin geleund en Freddie Mercury in de ogen gekeken. En een grote vork gezien waarmee je in een hap je bord leeg eet. 

Vanaf Villeneuve is de route een stuk minder, langs een drukke weg, misschien omdat de route slecht bepijld en slecht beschreven is niet helemaal goed gelopen. In Yvorne houden we een 2e pauze op een bankje aan de Place du Torrent.

De Via F. gaat omhoog de wijnberg op om via een van de bovenste paden weer af te dalen naar Aigle. Wij lopen rechtstreeks, wijnbergen beklimmen is niet des pelgrims. 

Om 12.45 uur zijn we in Aigle met een mooi verkeersvrij centrum, de Office de Tourisme gaat om 13.30 uur open. We gaan zelf op zoek naar een hotel, alleen nog dure kamers voor CHF 240. Tweede hotel CHF 145 met ontbijt, er zou ook een B&B zijn, we lopen er heen maar helaas, opgeheven. Toch maar de hotelkamer, kunnen we alvast douchen, kleren wassen en rusten.

Later terug naar de OdT, stempel en ze belt voor ons om te reserveren bij de Abbaye Saint-Maurice morgen. Daarna een terrasje voor een koffie, en onder het genot van een biertje dit verslag schrijven.

Freddie Mercury

Chateau de Chillon

Onderweg naar Aigle

Hotel in Aigle

NAAR VOLGENDE VERSLAG                    TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

1 thought on “Dag 2 Aigle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.