Dag 19, naar Bolsena 23 km

Wandelen is gezond; ik ben al 3 weken op pad en heb nog geen dag hoofdpijn gehad. Terwijl ik daar thuis zeker eens per week last van heb. Of het moet aan de chocolade liggen, die eet ik hier helemaal niet. 

Om 6 uur staan we buiten, gisteren al een banaan en candybar voor ontbijt gekocht, en een appel en limone ijsthee voor onderweg. Pas na 11 km is er in San Lorenzo Nuovo een terras voor koffie en cola. Tot dan gaat de VF veel over veldwegen, niet spectaculair, wel rustig. Na de pauze wordt het veel mooier, meer klimmen en dalen, steeds vaker zicht op het meer van Bolsena. Nog voor boeken, uur lopen we Bolsena binnen, prachtig oud centrum vanaf het kasteel via smalle, steile straatjes naar beneden. Ons hotel Le Naiadi ligt aan de boulevard. Via booking.com kunnen we zoiets geregeld goedkoop boeken, nauwelijks duurder dan de albergo’s in de gids maar wel meer luxe en privacy. Vanmiddag lekker gezwommen in het buitenbad en in de zwembroek die ik in Siena kocht. Morgen vertrekken we om 6.30 uur, ruim voor hier het ontbijt begint. Dus maken ze voor ons een ontbijtpakket, krijgen we vanavond. 

Ontmoetingen vandaag: Amerikaans echtpaar, vanuit Aosta onderweg: Les Mahoney, acteur en filmmaker, zij werken onderweg voor hun eigen bedrijven Copper Canyon Adventures en Vagabond Entertainment. Daarna Theo, vertrokken uit Zaltbommel, loopt vanaf Nancy samen met een Fransman. En hier in Bolsena een Engelsman, gehuwd met een Amerikaanse, zij wonen vlakbij in Orvieto.

NAAR VOLGENDE VERSLAG                    TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.