Camino Aragonés, dag 1, aanreis tot Pau

Vrijdag 21 augustus 2015 moet ik mij melden bij de herberg in Roncesvalles, hier ga ik voor het derde achtereenvolgende jaar 2 weken werken als hospitalero. Met Jacques Buurman uit Elst heb ik afgesproken voorafgaand de Camino Aragonés te gaan lopen. Jacques was hier ooit mee begonnen, maar moest na een paar etappes stoppen vanwege ziekte. Nu wil hij het afmaken en vroeg mij mee te gaan.

De Camino Aragonés begint eigenlijk in Arles, Frankrijk, en loopt via Oloron-Sainte-Marie naar het zuiden om via de Col de Somport de Pyreneeën over te steken. Deze oversteek zal hemelsbreed ongeveer 50 km oostelijk liggen van de Napoleonsroute vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port. Een ideale route om kort voor de Somport te beginnen en zo in 10 dagen naar Roncesvalles te lopen, de laatste 3 dagen tegen de pelgrimsstroom op de Camino Francés in.

Zondag 9 augustus ontmoetten we elkaar op station Elst voor de trein naar Schiphol. Met Easyjet vliegen we naar Toulouse, en pakken daar de trein naar Pau. Vreemd genoeg was er een paar maanden geleden een aanbieding van de SNCF, waardoor twee 1e klastickets iets goedkoper waren dan de 2e klas. Aangezien we toch bijna 2,5 uur in de trein moeten zitten is die 1e klas wel zo comfortabel. Om 21 uur komen we aan op het station in Pau. Ertegenover de heuvel op en via de opgeschreven straten vanaf Google Maps zijn we binnen een kwartier bij ons hotel in het centrum. Gauw de spullen naar de kamer en terug het centrum in om nog ergens wat te eten en te drinken.
Leuk om in Pau te zijn, ik kende de stad alleen van de Tour de France.

 

VERDER NAAR DAG 2                                  TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.