4 Oktober 2018: Naar Vilanova de Lourenzá 21 km

Om 8 uur gaan we naar de bar voor het ontbijt, vader helpt ons, de dochter gaat met de auto naar school. Het is heel helder weer, maar nog fris. Een half uur later gaan we op pad, meteen klimmen met een mooi gezicht op het dal met wolkenflarden.
Het belooft weer een supermooie dag te worden. De terugblik richting Vilela is erg mooi,
maar ook voor ons is het puur genieten van het landschap.
Debby, Kurt en ik hebben gezelschap van onszelf:
Erg mooie route, na een uur met het nodige klimmen zicht op San Vincente in de laagte.
De route gaat over stille wegen, door A Ponte met zijn kerkje.
We klimmen verder naar Vilamariz, wat beloond wordt met wederom uitzicht.
Na ongeveer 8,5 km bereiken we het hoogste punt voor vandaag, 367 m. Vanaf hier begint de afdaling naar Vilamartin Grande.
Eindelijk vinden we in dit plaatsje een bar die open is, Bar Tentempé, koffie, sapje en een stuk notencake. Verder afdalen richting San Justo, over asfaltwegen, maar erg weinig verkeer.
In San Justo is Bar A Curva ook open, met dit zonnige weer drink ik graag een cola. Mijn banaan heb ik onderweg al opgegeten. Op de laatste 5 km komen we langs een klein grafmonument voor een vorig jaar overleden pelgrim.
In Vilanova de Lourenzá lopen we eerst door het centrum, dan moet ik links aanhouden richting Casa Gloria. Kurt en Debby gaan naar rechts waar ergens de nieuwe herberg Castelos Lourenzá moet liggen. We spreken af de rugzak weg te brengen en dan terug te keren bij de bar bij de kathedraal. Ik meld me aan bij Casa Gloria, krijg een mooie kamer met toegang tot de badkamer via klapdeuren. In de tuin staat een wasmachine, en waslijnen om de was te drogen te hangen. Ik zet eerst mijn rugzak weg en loop terug naar de bar. Bestel een grote bier en een bocadillo en nestel me op het terras in de schaduw. Maar geen Kurt of Debby. Ik vermaak me hier een uur met alle activiteiten rondom de kathedraal, ga dan terug naar Casa Gloria. Staan Kurt en Debby in de tuin! Konden eerst hun herberg niet vinden, toen bleek die gesloten te zijn wegens verbouwing, en zo zijn ze alsnog hier terecht gekomen. Ze hebben al gedoucht, en hun was zit al in de machine. Nou, dan ga ik dat ook maar gauw doen.

Tegen 18 uur lopen we richting de kathedraal, maar die is dicht en blijft dicht. Raar.
De kathedraal heeft een erg mooie en bekende façade, blijkt van dezelfde architect te zijn die ook de façade van de kathedraal in Santiago heeft ontworpen. Hij deed eerst deze, en toen die beviel die van Santiago als een soort kopie. We drinken een biertje op een terras, kopen water en fruit voor morgen, en gaan eten bij Galaxia. Ik neem een grote ensalada mixto, zij samen een grote pizza. Daarvan eet ik later nog 2 punten mee, zo groot was die. Met een fles Rioja Crianza een heerlijk maal, met koffie na. 
Om 21.15 uur terug in de Casa, in de woonkeuken werk ik mijn dagboek bij. Morgen 2 opties, ik ga voor de hoge variant, die weliswaar 4 km korter is, maar volgens de gids wel vreselijk steil klimmen vanaf Mondoñedo. We zullen zien. Bedtijd! Ter afsluiting een foto van een wandkleed over de camino dat in Casa Gloria hangt.

TERUG NAAR VORIGE DAG                         VERDER NAAR VOLGENDE DAG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.