24 Mei, vertrek

De rugzak is gepakt, de accu’s zijn opgeladen, en de telescoopstokken staan in de rugzak, klaar voor transport als ruimbagage. Met de trein van station Elst naar Schiphol, een moeilijk moment is natuurlijk het afscheid van Janny. Op Schiphol ontmoet ik Chris, we laten daar onze rugzakken sealen zodat ze veilig vervoerd kunnen worden.
Om 14.45 uur vertrekt onze vlucht naar Genève waar we om 16.30 uur landen. Op het vliegveld van Genève eerst Zwitsers geld pinnen en dan een treinticket kopen naar Lausanne, we hebben de trein van 17.29 uur en komen om 18.15 aan in Lausanne. Ons hotel, Lausanne Backpacker ligt aan de Chemin des Epinettes 4, vlakbij het station. We deponeren onze rugzak in een locker op de gang bij onze slaapkamer met 2 stapelbedden en gaan daarna eerst wat eten bij Le Milan vlakbij. Duur,  1 plat +1 bier voor CHF27. Daarna de route voor morgen zoeken en richting de kathedraal, maar het is lastiger dan je van de gids verwacht. Terug uit het centrum en naar het hotel om ons bed op te maken. Nog even wat drinken beneden.

 

Hotel Lausanne

We boffen met het weer, 

Hieronder een overzichtskaart uit de Rothergids van het gehele traject van de Via Francigena, er staan 52 etappes gepland. Waar mogelijk zullen we andere afstanden lopen om zo het aantal etappes terug te brengen tot ongeveer 48.

Via Francigena van Lausanne tot Rome

Hemelvaartsdag 25 mei lopen we onze eerste etappe naar Vevey, waar we al een bed hebben geboekt in het Vevey Hotel & Guesthouse aan de Grand Place 5. Een bed wil zeggen “un lit dans un dortoir de 8 lits”. De dagen erna zien we wel van dag tot dag waar we slapen.

NAAR VOLGENDE VERSLAG                    TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.