Welkom

Mijn pelgrimstocht staat gepland om te beginnen in juli 2010. Doel is enerzijds genieten van de natuur, de rust, de eenvoud, de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking, het onthaasten, het ontmoeten en het ont-moeten. Anderzijds ben ik benieuwd wat een dergelijke lange tocht van 1700 km bij me los maakt aan gedachten en gevoelens. Soms moet er afgezien worden, maar vaker hoop ik de warme steun van medepelgrims en bevolking te mogen ervaren en ook zelf te mogen geven. Dieper doel is misschien wat je als mens allemaal nodig hebt om werkelijk gelukkig te zijn, en mogelijk ervaren dat toevalligheden niet zomaar toevalligheden zijn, maar van bovenaf gestuurd lijken.
Het lidmaatschap van het Genootschap van Sint Jacob heeft mij al enkele ontmoetingen opgeleverd met fijne mensen, bijvoorbeeld tijdens de najaarsbijeenkomst in Nijmegen, het pelgrimsweekend in Vessem en laatst de winterwandeling in Vessem. Dat geeft trek in meer van dergelijke ontmoetingen.

Op dit moment ben ik volop in training, ruim 350 km gelopen, waarvan bijna de helft met rugzak. Op deze site zal ik regelmatig verslag doen van mijn trainingsvorderingen. Ook zal ik t.z.t. vermelden hoe mijn reis verloopt; eerst met de trein naar Sermizelles, dan 10 km wandelen naar Vézelay, waar mijn pelgrimstocht over de Via Lemovicensis begint.
Verder wil ik een overzicht maken van mijn uitrusting om een beeld te schetsen van wat een pelgrim allemaal meesjouwt, en of later blijkt wat ik toch nog teveel meegenomen heb.

Het echte avontuur begint natuurlijk pas in Vézelay. Ik hoop onderweg voldoende internetlocaties te vinden om mijn reisdagboek actueel te houden, inclusief het plaatsen van foto’s. Leuk als je mijn reisdagboek regelmatig volgt, en nog leuker als je een reactie achterlaat.

Één reactie op “Welkom

  1. Ben gisteren toevallig deze webpage tegengekomen op het net.
    Heb me voorgenomen om jouw verhaal vanaf het begin te lezen, dus vanaf januari 2010.
    Ik heb zelf de Camino gelopen vanaf Somport in 2005.
    T.z.t. zal ik beslist nog wel eens reageren op één van jouw verslagen; dus tot dan en alvast bedankt dat je jouw ervaring wilt delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.