Treinreis naar huis

9 augustus 2010. Treinreis naar huis.

Vanmorgen om 4.50 uur opgestaan en om 5.30 uur de deur uit, Luc en J/J worden half wakker en ik wens ze een bon camino. Buiten wachten de 7 km naar La Réole, het is nog volledig donker. Voordeel van midden in de natuur zitten is dan dat je het echt langzaam licht ziet worden, samen met het langzaam ontwaken van de dagelijkse geluiden. Om kwart voor 7 ben ik op het station van La Réole, kan meteen een ticket kopen voor de TGV van Bordeaux naar Parijs, € 89,50. De trein is na 50 minuten in Bordeaux, 20 minuten wachten en om half 9 de TGV naar Parijs-Montparnasse. In de TGV lig ik wat de doezelen en te flashbacken naar de afgelopen weken. Zo langzaam als het wandelen ging, zo snel raas ik terug naar Nederland.
Op Montparnasse moet ik de metro naar gare du nord hebben, maar dat loopt niet zo soepel. Eerst 15 minuten in de rij voor een kaartje, dan 2x een metrotreinstel in en weer uit, want deze 2 gaan niet verder maar terug. De 3e is wel raak, om 12.45 uur ben ik op gare du nord. Het is druk bij de loketten voor een Thalysticket, het duurt een half uur voor ik aan de beurt ben. Ik heb op een info-PC al gevonden dat die Thalys om 14.25 uur gaat en om 17 uur al in Rotterdam is, perfect. Aan het loket blijkt dat de 2e klas volgeboekt is, er is alleen nog 1e klas beschikbaar is, kost € 177. Gewoon doen, nood breekt wet. Eenmaal in de Thalys proef ik ook de voordelen letterlijk en figuurlijk. Het is er heerlijk rustig, ik zit erg comfortabel (veel te, voor een pelgrim in door de zon verkleurde korte broek en niet geheel schoon T-shirt) en een dame komt langs met drankjes, koeken, broodjes e.d. Bij de prijs inbegrepen. Ik had in le Moulin de Piis mijn nette Icebreaker polo klaargelegd om die schoon aan te kunnen trekken op het station, maar daar aangekomen kon ik hem niet meer vinden. Als die evenmin ergens in mijn rugzak zit ligt die dus nog in le Moulin, hopelijk heeft een volgende pelgrim er plezier van. Ik hoop dat ik in Rotterdam snel aansluiting heb naar Nijmegen, krijg nu erg veel zin om Janny vast te houden.
De aansluiting in Rotterdam gaat goed, na 1,5 uur kom ik aan op station Nijmegen. Ik zie Janny en voel me opgelucht en gelukkig dat ik ze stevig in mijn armen kan drukken. Nu is mijn tocht echt ten einde.

REACTIES:
9 augustus 2010 17:48 | Door: Willem

Sterkte!!! voor jullie allen de komende tijd, heb je met veel plezier gevolgd.
Willem1952.waarbenjijnu.nl

9 augustus 2010 19:44 | Door: Albert

Op weg naar eeuwige vrede … voor jou ‘slechts’ een onderbreking, kennelijk niet voor je schoonmoeder … de ‘dingen’ des levens komen altijd ergens samen. Ik wens Janny en jou een waardige tijd de komende dagen, weken. Ik genoot van je verhalen.
Groet, Albert

10 augustus 2010 07:49 | Door: Suzanne

Ik kom net terug van vakantie en heb net de laatste week gelezen van je verslagen. Wat een mooie reis heb je gemaakt en wat een dappere beslissing heb je genomen om terug naar Jannie te gaan! Ik wens jullie heel veel sterkte te komende dagen, weken….
Liefs Suzanne

Vorige bericht                                                                           Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.