Rustdag in Le Moulin de Piis

8 augustus 2010. Rustdag in le Moulin de Piis.

Wij staan om 7 uur op, ontbijten, ik doe een uitgebreide was en om 9 uur wandelen we 7 km terug naar La Réole. Er is weinig te doen op zondag, vorige week in Thiviers was het ook al zo rustig. Eerst naar de kerk, dan de Spar, dan terrasje, dan restaurant bij de hangbrug over de Garonne. Voor het eten loop ik eerst naar het station van La Réole en informeer naar de treintijden richting Bordeaux, ik kan al vroeg die kant op morgen. We eten een grote salade en vanavond bij de Moulin een licht maal, mijn laatste avondmaal. Nu mijn besluit genomen is voel ik me een stuk rustiger. Dan lopen we de 7 km terug naar le Moulin, de stemming is down, de temperatuur high. Van 3 automobilisten proberen we een lift te krijgen, maar zonder rugzak worden we niet herkend als pelgrims, dus geen lift. Om 15.30 uur zijn we terug, de rest van de dag breng ik lui door met dagboek schrijven, weblog bijwerken, douchen, wijntje met chorizo als aperitief, als maaltijd een salade met sandwich. Ik pak mijn rugzak zover mogelijk in en zet alvast mijn ontbijt voor morgen klaar. Omdat ik voor 5 uur wil opstaan wil ik zo min mogelijk geluid maken om de anderen niet te storen. Er hangt een vreemd gevoel over me, na 4 weken eindigt mijn tocht. Ik had me zo ingesteld op het aankomen in Santiago, maar voel me niet ongelukkig om nu naar huis te gaan. Ik voel dat er een herkansing gaat komen, deze pelgrimstocht heeft me zoveel goeds gebracht dat ik absoluut een vervolg wil. Het heeft echt zo moeten zijn dat op het moment dat mijn schoonmoeder de weg gaat inslaan naar haar eeuwige vrede ik op zo’n vredige plek terecht kom, en dat nog wel voor 2 dagen. Heel bijzonder gevoel. Om 22 uur kruip ik mijn bed in.

Vorige bericht                                                                                 Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.