Nog 4 weken

Het is een paar maanden stil geweest. Mijn trainingsplanning is niet zo gelopen als ik gedacht had, zul je altijd zien met planningen. In januari nog wel 2x een wandeltocht gedaan, daarna kwam de tegenslag. Eerst half februari van de ene op de andere dag een blindedarmontsteking, direct opereren en daarna een aantal weken herstellen. Tweede helft maart dacht ik, nu maar langzaamaan de trainingen intensiveren. 

Begin april op een zaterdag heb ik met Han Lasance een prachtige wandeling van 17 km over de Posbank gemaakt, met lichte rugzak. Dat was voor het eerst sinds 2 maanden, en ik was behoorlijk gesloopt. Tegen de avond ging ik me steeds beroerder voelen. Om een lang verhaal kort te maken, een zware luchtweginfectie heeft me de afgelopen 3 weken geveld, de hoest zit me nog steeds behoorlijk dwars. Maar goed, er zijn veel ergere dingen, ook in mijn directe omgeving. Ik had vorig jaar 4 weken lang een zakje met stenen bij me voor het Cruz de Hierro. Daar gaat nu een steentje bijkomen voor een nichtje, die het moeilijk heeft. Eigenlijk niks voor een nuchter iemand als ik, maar vorig jaar meen ik toch enkele keren de hand van Jacobus te hebben bespeurd. Dan zal ik hem onderweg vragen ook deze keer zijn invloed aan te wenden.
Dit weekend ga ik weer een stuk wandelen, kijken hoe het gaat.

Omdat ik 2e helft maart dacht redelijk hersteld te zijn van mijn operatie heb ik via internet de treintickets gekocht. Daarbij merkte ik dat de prijs een stuk hoger lag dan ik in januari had gevonden op internet. Ik heb óf verkeerd gekeken (misschien een bijzondere aanbieding gezien), óf de inflatie heeft hard toegeslagen. Voor de geïnteresseerden hierbij de correcte prijzen, in afwijking van mijn vorige verslag:
Thalys van Rotterdam naar Parijs, Gare du Nord op 27 mei om 6.58 uur kost € 68.
TGV van Parijs Montparnasse naar Bordeaux om 10.50 uur kost € 69.
Dan heb ik van 9.35 uur tot 10.50 uur de tijd voor de metro van Gare du Nord naar Montparnasse, kost € 1,60. Het metrokaartje probeer ik alvast in de Thalys te kopen.
Aangekomen in Bordeaux heb ik ongeveer 20 minuten om een kaartje naar La Réole te kopen en die trein te halen, kost iets meer dan € 10.
Nu maar hopen dat er geen vertraging optreedt. Of eigenlijk daarop vertrouwen, want volgens mijn vroegere baas is hoop uitgestelde teleurstelling.

Vorig jaar hebben diverse mij onbekende mensen een reactie geplaatst op mijn reisverslagen, zoals Hans Speelman, Lies en Henk, Willem, peregrino Frans. Ik las die reacties op mijn gmailadres, stuurde vrolijk een reactie terug, maar kwam er pas begin dit jaar achter dat die reactie nooit verstuurd wordt. Reden: het emailadres van de afzender wordt afgeschermd. Ik heb dus helaas geen idee hoe ik deze aardige mensen kan bereiken. Alleen de identiteit van peregrino Frans ken ik inmiddels, ook zijn emailadres heb ik gekregen.
Daarom heb ik een verzoek, in de hoop dat ze dit lezen. Behalve een reactie plaatsen kun je in de linkerkolom ook je emailadres ingeven, zodat ik weet aan wie ik een reactie kan sturen. Want dit is zo jammer, ik ben onderweg dolblij met reacties, ze geven me steun, en dan vind ik het leuk een gerichte reactie terug te sturen zodra ik daarvoor de kans krijg.

De komende weken ga ik langzaam het aantal trainingen opvoeren, ook een paar tochten in Duitsland, aan de Rhein, samen met Janny. Ik zal proberen het verloop op mijn weblog te plaatsen. Nog 4 weken!

REACTIES:

27 april 2011 18:46 | Door: Han Lasance
Zo te lezen kan het verder alleen nog maar beter gaan en daar vertrouwen we dan maar op. Bovendien is het je van harte gegund!

Je voormalige baas snapte er niks van. Hoop is een emotie van nu en als dat uitgestelde teleurstelling zou zijn, moet dat iets uit het verleden zijn geweest. En dat houdt dan in dat pech van een week geleden nu een gevoel van hoop zou opleveren… Hoop is op de toekomst gericht en een teleurstelling moet je zo snel mogelijk vergeten.
Hoe dan ook, ik hoop van harte dat het jou en Janny allemaal gaat lukken.
Hartelijke groet, ook aan Janny,
Han

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.