Nog 1 week

Tsjonge, het komt nu echt dichtbij, volgende week zit ik in de trein in Frankrijk.
Afgelopen zaterdag hebben Janny en ik de Kaloramawandeltocht gelopen, 20 km, ik met rugzak van 14 kg. Ik merk dat het nog niet soepeltjes gaat. Aan het gewicht van de rugzak was ik vrij snel gewend, na ongeveer 2 uur. Maar tegen het eind van de tocht werd de onderkant van mijn voeten erg warm, het begin van blaarvorming. Zoals Janny al zei: te lang doorgelopen tot aan de rust bij Kalorama, kort voor de finish. En de wandelsokken die ik aan had waren waarschijnlijk teveel versleten, zijn al jaren oud en vaak gebruikt en gewassen. Deze week heb ik op woensdag de rugzak weer omgehangen en een rondje door de buurt gemaakt van dik 8 km. Voor morgen staat de Falcon walk in Schaarsbergen op het programma, weer 20 km.

Vorig jaar heb ik in La Souterraine een foto gemaakt van een muurschildering. In onze kennis scheurkalender op de WC las ik onlangs de uitleg over de Trompe-l’oeil. Een schildertechniek, waarbij door middel van perspectief, licht- en schaduweffecten en extreem realistische weergave een onderwerp optisch zeer echt lijkt. Ik heb de foto nogmaals bij dit reisverslag geplaatst. Je ziet, zelfs tijdens de stoelgang proberen wij onze kennis te vergroten.

Tot slot las ik deze week op de site van les Amis de Saint-Jacques de Landes, dat zij de Via Lemovicensis de Voie de Vézelay, ook wel Camino Primitivo noemen. Theo den Otter schrijft op zijn site dat deze Camino Primitivo eigenlijk vanaf Limoges loopt, en in Spanje de Camino Norte volgt. Theo zal het weten, want hij is al vaker onderweg geweest. Mij boeit de naam minder, zolang het een mooie route is.
A bientôt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.