Mooi trainingsweekend

Zaterdag 21 mei hebben Janny en ik de Falcon Walk in Schaarsbergen gelopen, 20 km, ik met rugzak van 14 kg. Het was prachtig weer, blauwe lucht, veel zon, warm, dus hoed op. De tocht was ook prachtig, perfect georganiseerd, start vanaf de Oranjekazerne, rustpauzes bij Kasteel Rosendael en Bronbeek. We hebben genoten. Onderweg een paar keer met mensen gesproken over de tocht naar Santiago (ze waren benieuwd naar de rugzak), ook een keer met 2 vrouwen die de tocht zelf hadden gelopen, één van hen zelfs van huis uit. En vanaf SdC met de trein terug, vliegen gaat te snel.  Hoe anders was de zondag. Precies om 7.00 uur startte ik vanaf Roomsch Leven met de Michaëlmars. Ik had me ingeschreven voor 30 km, dat bleken er 32 te gaan worden. Weer rugzak van 14 kg om. Al vrij snel, op Heumensoord, moest ik het regenjack aan en de hoes over de rugzak. De eerste 2 uren bleven de buien aanhouden. Pas bij de 2e rust bij de Plasmolense Hof vertelde de eigenaresse mij dat de buienradar geen buien meer aangaf, dus regenjack uit en hoes van de rugzak af. Dus het spreekwoord klopt: na regen komt zonneschijn.
Het was, uiteraard, pittig. Maar ik weet nu dat ik die 32 km aankan, als het nodig is. Eenmaal thuis al behoorlijk spierpijn, das te overzien, maar de voeten hebben zich goed gehouden. Voldoende pauzes houden, de schoenen uit en de voeten luchten, en ik kan een behoorlijke afstand aan. Kijken hoe stijf ik morgen ben.
Onderweg vroegen weer diverse mensen naar het hoe en waarom van mijn rugzak, zo ontstaan leuke gesprekken. Van een echtpaar vertelde de man mij, dat hij in december met pensioen gaat en volgend jaar vanaf huis wil lopen. Zijn vrouw komt later naar St. Jean en loopt dan verder mee tot Santiago. Verder op de route haalde mij een vrouw uit Bemmel in, we hebben een hele tijd samen gelopen en over de tocht naar Santiago gesproken. Zij beperkt zich tot de 4daagse en het lopen van halve marathons, ook geen sinecure. Haar man wandelt sneller en was ons een heel stuk vooruit. Hij blijkt verderop staan te wachten, en was natuurlijk benieuwd wat zijn vrouw nu weer aan de haak had geslagen. Geen angst, mijn baard is inmiddels 3 dagen oud, en ik vraag me af of het mijn uiterlijk ten goede komt. Kan me overigens niet schelen, het gemak van niet scheren, dient de mens, in dit geval moi.
Leuk dit soort gesprekken, ook daardoor krijg ik zin op pad te gaan.

Misschien deze week woensdag nog een kort rondje, dat was het dan met de trainingsarbeid. Het echte werk staat voor de deur. C’est tout pour l’heure.

REACTIES:
23 mei 2011 11:16 | Door: Willem van Ameijde

Hay Harry, ben momenteel bij mn broer nabij Bergerac de Camino loopt hier 3, 400mtr vandaan; ik ga woensdag naar Rocamadour en ga daar weer richting Figeac om de draad weer op te pakken, en heb dan nog een kleine 20 dagen nodig naar St. Jean Pied de Port, dus we zullen elkaar niet treffen denk ik, in ieder geval Buon Camino en Vaya Con Dios, Ultrea….
Willem van Ameijde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.