Laatste voorbereidingen

Vanmorgen kreeg ik mijn rechtervoet niet echt lekker in mijn (normale) werkschoen. Bleek er onder de nagel van de kleine teen een blaar te zitten. Stukje nagel weggeknipt, toen kon het vocht eruit. In de middagpauze heb ik weer een half uurtje gewandeld, voelde de teen wel drukken, maar het viel alleszins mee.  Gisteravond heb ik mijn paklijst nog eens doorgenomen en de rugzak wat anders ingedeeld. Wat ik onderweg absoluut niet nodig heb in het middenvak, dingen voor onderweg in het bovenvakje. In de zijvakken is nu ruimte om spullen zoals levensmiddelen op te bergen die ik onderweg moet kopen om ‘s-avonds iets te eten te hebben.

Vanmiddag eerst met de Office de Tourisme (OdT) in La Réole gebeld om te vragen of ik vrijdag in Le Moulin de Piis kon slapen. Mijn vragen formuleren gaat behoorlijk goed, begrijpen wat er in het Frans tegen me wordt gezegd niet altijd even goed. Maar toch, de dame van de OdT gaf mij 2 andere telefoonnummers voor Le Moulin, omdat ik daar om de sleutel moest vragen. Dus die direct gebeld, en ja, er is plek vrijdag, er zijn nog 2 andere pelgrims. Ik kan direct van het station van La Réole naar Le Moulin wandelen, als ik het goed begrepen heb is die open. De dame adviseerde mij ook nog vóór 15.00 uur in La Réole eten te hebben gekocht, omdat het levensmiddelenzaakje dan dicht gaat. En bij Le Moulin is niets te eten. Ik zorg wel dat ik wat in de rugzak heb zitten.
Alors, je suis content avec moi.

REACTIES:
25 mei 2011 12:12 | Door: marlies

Leuk pap! Maareh.. de molen van pis ofzo?

26 mei 2011 10:47 | Door: peregrinofrans

Beste Harry,
Na La Réole kom je zo goed als geen wijngaarden meer tegen. Het landschap gaat over in eiken- en dennenbossen. Ik weet niet of je via Captieux en Roquefort loopt, maar het is een mooie (bezinnings)tocht. Zeker in Les Landes…
Een tip: neem een flesje lavendelolie mee. Dit helpt tegen allerlei insectenbeten, snij-, en brandwonden.

Bon Camino,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.