De nieuwe plannen

Zo, de plannen voor 2011 zijn gemaakt. Vrijdag 27 mei vertrek ik om 6:58 uur vanaf station Rotterdam Centraal met de Thalys naar Paris Gare du Nord, aankomst om 9:35 uur. Dan met de metro naar Paris-Montparnasse, waar om 10:50 uur de TGV naar Bordeaux (gare St.Jean) vertrekt. Deze komt aan om 14:22 uur. Vervolgens kan ik om 14:44 uur de regionale trein naar La Réole nemen, die om 15:31 aankomt. Indien deze treinen volgens de planning rijden ben ik dus lekker vroeg in de plaats waar ik op 9 augustus 2010 moest stoppen. Totale kosten € 73 voor de Thalys en de TGV en € 10,30 voor de regionale trein.
Voor ik vertrek probeer ik een slaapplaats te regelen in Moulin de Piis, mijn laatste slaapplaats vorig jaar. Dat betekent waarschijnlijk zelf de sleutel halen bij de VVV in La Réole, en dan heerlijk anderhalf uur wandelen. Ik zit daar slechts 2 km buiten de route van La Réole naar Bazas, dus de volgende ochtend stap ik zo de natuur in.  Deze week ontving ik de nieuwe gids van de Via Lemovicensis, editie 2010. Toen ik vorig jaar onderweg was merkte ik dat er redelijk veel verschillen waren tussen mijn oudere editie en de Franse editie van 2010, die Jean-Jacques had, zowel in de routes als in de overnachtingsmogelijkheden. Daarom toch maar afgelopen weekend de nieuwe Nederlandstalige gids besteld bij het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. Gisteravond begon ik erin te lezen en gelijk begon het weer vreselijk te kriebelen. Ik zag me alweer onderweg zijn en volop genieten. Slechts een paar maanden geduld nog, ik kan in de tussentijd genoeg trainingstochten maken. De rugzak staat al klaar met zo’n 8 kg gewicht om mee te beginnen, zondag a.s. neem ik die voor het eerst sinds augustus 2010 weer op mijn rug tijdens een wandeltocht in Milsbeek.

Eind oktober 2010 hebben Paula, Ben, Janny en ik weer een prachtig wandelweekend doorgebracht in Heimbach aan de Rursee in de Eifel. Twee mooie wandeldagen met veel klimmen en dalen, mooie uitzichten, langs het water etc. Heerlijk wandelen, eten, drinken, zonnetje, gezelligheid onder elkaar, het was weer super. Mogelijk geven de bijgaande foto’s genoeg indruk hoezeer we telkens weer genieten van dit jaarlijkse uitstapje.

In de Kerstvakantie hebben we een week wintersport doorgebracht in Waidring, Oostenrijk. Dit dorpje ligt iets ten oosten van St. Johann en Kufstein, net onder de Duitse grens. Janny en ik hebben die week twee mooie wandelingen gemaakt van 14 en 20 km, weliswaar zonder bepakking, maar veel stukken door de losse sneeuw maakten de tocht zwaar genoeg. Zie de bijgeplaatste foto’s voor een indruk. De tocht naar de Pillersee bij St. Ulrich hebben we vaker gelopen, maar pas nu vielen me de bordjes van de Jacobsroute op. De wandelkaart dus erbij gepakt, en wat blijkt: vanaf Salzburg loopt er een pelgrimsroute St. Jacob van oost naar west, via Waidring en St. Johann naar Kufstein en vandaar waarschijnlijk verder westwaarts via Innsbruck. De pelgrimsroute naar St. Ulrich is een alternatieve route meer zuid-westwaarts naar St. Johann, meer door het dal en minder bergachtig. Misschien een mooie uitdaging om later nog eens te lopen. Jacobalia in de directe omgeving heb ik niet kunnen vinden, dus meer indicaties dan de pelgrimsroute zelf zijn er helaas niet.

De dagen gaan weer lengen, nog 2 maanden tot het voorjaar begint, dat nodigt me alleen maar uit om de trainingstochten te intensiveren. Eind mei moet ik er dan klaar voor zijn om de resterende 1.100 km te volbrengen. Volgens planning ben ik een week voor de vierdaagse terug. Eind januari ga ik mij daarvoor inschrijven, en na mijn terugkomst beslis ik wel of ik ook start met de vierdaagse, voor de 4e keer wordt dat dan. Heel anders dan pelgrimeren, veel drukker, maar evengoed een geweldig mooie feest.
Tot het volgende trainingsverslag.

REACTIES:

6 januari 2011 18:35 | Door: marlies
Wat leuk pap, dat alles nu weer lekker gepland Is 🙂 niet allen jij maar ook ik kijk ernaar uit. Ik weet hoe rustig je er vorig jaar van werd en wat voor leuke verhalen je er steeds over post. Xxx

7 januari 2011 12:21 | Door: peregrinofrans
Beste Harry,

Je hebt een prachtig pad in het vooruitschiet…
Zelf heb ik vanaf eind augustus tot eind september 2010 de Camino Frances gelopen. Ik raad je aan om een andere route te lopen. De Frances is (te) druk. Ook loop je o.a. vanaf Granon tot Burgos langs de snelweg N120, dat is niet prettig. De Camino del Norte is een optie.
Ik wens je veel succes met je voorbereidingen, enne… alvast Bon (Buen) Camino!

peregrinofrans

10 januari 2011 23:46 | Door: Albert
Hoi,

ik ben zeer nieuwsgierig naar je ervaring met: “hoe kom ik weer terug in die specifieke flow, die state of art, die emotionele mood” waarin je volgens mij inmiddels verkeerde toen je vroegtijdig je camino beëindigde. Ben je trouwens bezig met die vraag? En dan: Harry “2010” is dat toch niet een iets andere Harry dan die van 2011? Opener..??!! Gevoeliger …??!!
Ik ga je vanaf 27 mei gewoon weer volgen. Rond die tijd zit ik, hoop ik, weer in China. En nu met Noor!! Harry wat zoeken wij eigenlijk?
Groetjes en tot gauw (23ste). Albert

22 januari 2011 15:45 | Door: Corrie Lagerweij
Ik heb vanochtend een paar uur doorgebracht met het lezen van je verslag. Je hebt een leuke, originele manier van vertellen. Daar ben ik jaloers op.

Misschien komen we elkaar deze zomer nog wel tegen, oftewel, misschien loop je me voorbij. Ik loop lang niet zoveel per dag en ga eerder beginnen. Ik start in Mont-de-Marsan, waar ik vorig jaar opgehouden ben. Dan ga ik door naar Santiago. Net als jij.
Wie weet zien we elkaar ergens. Ik ben 67 jaar en heb gewoon alle tijd van de wereld. Ik begin net als jij met een treinreis, maar ik weet nog niet op welke datum. Zo te zien heb jij je tickets al in huis? Ik zie een beetje op tegen de metro in Parijs, heb het vorige keren met een taxi gedaan, maar dat is wel een beetje prijzig. Misschien ga ik die metro ook maar eens uitproberen.
Ik zou graag je rap-versie van het pelgrimslied willen horen. Ga jij naar de bijeenkomst in Utrecht?
Kunnen we elkaar daar ontmoeten? Ik zou heel graag je rap-versie van het pelgrimslied willen horen.
Groet, Corrie. ULTREIA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.