Dag 9, naar Chambave 24 km

Warm en zonnig vandaag. Om 7.15 uur lopen we het hotel uit en op de hoek van de straat is een ontbijtbar. Aosta is nog lekker rustig op deze feestdag van de republiek.

Er is weer grote discrepantie tussen de beschrijving van de gids en de routebepijling. Het lijkt erop alsof de gids een oude route volgt, die hier nog wordt aangeduid met de letters VF. De nieuwe route wordt aangeduid met 103 en Via Francigena voluit, en/of deze woorden met het bekende pelgrimspopje. Als we een stuk de oude VF volgen spoort die weer niet met de gids. En geregeld wordt je onnodig omhoog gestuurd, terwijl de 103 een lager traject volgt. Rome is ons doel, niet zoveel mogelijk klimmen. Gelukkig is de route hier in Italië met 103 goed aangegeven. Ik raad de Rothergids af, als je een Duitstalige gids zoekt zou ik de Outdoorgids nemen die in juli met een nieuwe druk komt. 

Vandaag behoorlijk wat asfaltwegen, wel mooie omgeving en dorpjes. We zitten vooraan in Chambave in B&B i Tre Pini, dat iets met 3 pijnbomen betekent. Else kan me ongetwijfeld aanvullen of corrigeren. Bij de bar net voor de kerk, waar we vanaf ons slaapkamerraam op uitkijken, valt vanavond niks te eten. We drinken er wel een biertje en praten even met een stel Juve tifosi al aan het indrinken zijn voor de Champions League finale morgen. 3-0 wordt het, voor Juve dus. Vanavond brengt onze gastvrouw ons naar een Pizzeria verderop, andere mogelijkheid is er niet. 

Gisteravond op het terras van de pizzeria hadden we leuk contact met een stel uit Bangladesh, dat tegenwoordig in LA woont. We hebben hem helemaal gek gemaakt van de camino, hij zegt dat hij de Camino Frances gaat doen. Hij is 67 en werkt bij Delco, sector grafisch printen. 

Porta Praetoria Aosta

Arco d’Augusto

Castello di Quart

Nus

B&B i Tre Pini

NAAR VOLGENDE VERSLAG                    TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

Één reactie op “Dag 9, naar Chambave 24 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.