Dag 26, naar Rome 18 km

Vanaf 6.30 uur tot tegen 11 uur lopen we langs drukke verkeerswegen, vaak met een stoep links of rechts. Iedere keer oversteken, bij een zebra meestal, en dan stopt men netjes. Soms zonder stoep en dan blijft het goed opletten. In 4 uur tijd hoor en zie ik meer ambulances dan in mijn woonomgeving in een maand tijd. Het houdt ons scherp, we hebben geen zin om het testimonium postuum toegewezen te krijgen.

Een heel eind lopen we langs de Via Trionfale, ergens bij huisnummer 14.200 beginnen we en bij nummer 210 moeten we park Monte Mario in. Natuurlijk missen we een aansluiting omdat we onze Duitse gids te letterlijk volgen, het kost ons 40 minuten extra. Uiteindelijk in het park krijgen we het beloofde uitzicht op Rome met de Sint Pieter. Een lang slingerpad brengt ons beneden, even de juiste weg zoeken en dan lopen we 2,5 km later het Pieterplein op. Overweldigend, veel mensen ook. We gaan op zoek naar de Zwitserse garde aan de linkerkant, en na een foto en een scancontrole van de rugzak mogen we door. Helaas net te laat, de sacristie sluit wat eerder i.v.m. zware beveiliging vanwege het bezoek van ons koninklijk echtpaar. De commandant verwijst ons naar de Opera Romana Pellegrinaggi die ook testimonia uitschrijft. Daarheen en met ons testimonium in een koker voor €2 gaan we weer. Onze pelgrimstocht is ten einde, we gaan ons geboekte hotel opzoeken om verder zonder rugzak Rome te bekijken. Dat worden op woensdagavond in ieder geval de Trevifontein, het Pantheon, Piazza Navona, de Ponte Cavour over de Tiber, de Spaanse trappen met de door Feijenoordhooligans mishandelde fontein. Ergens op een terras lekker eten en drinken, morgen als toerist verder. Het slotakkoord zal ik eenmaal weer thuis schrijven. 

Vanuit park Monte Mario

Fontein Petrus sleutels

Voor de basilica S. Pietro

Zwitserse garde

Testimonium H.Rullmann 

NAAR VOLGENDE VERSLAG                    TERUG NAAR ETAPPESCHEMA

1 thought on “Dag 26, naar Rome 18 km

  1. Harry, dank voor je uitgebreide reisverhalen en vooral voor de foto’s! Chris geeft alleen foto’s op FB maar dat hebben we niet.
    Gefeliciteerd met het behalen van de eindstreep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.