Besluit tot pelgrimstocht

De aanloop naar mijn pelgrimstocht

In de eerste helft van 2009 heb ik het besluit genomen een wandeltocht naar Santiago te ondernemen. Dan begint eigenlijk mijn theoretische voorbereiding met het lidmaatschap van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, veel info verzamelen en doorlezen, web-logs bezoeken, contact met mensen zoeken die de tocht al gelopen hebben etc.
Mijn praktische voorbereiding start begin juni 2009 met de koop van Meindl hoge wandelschoenen, categorie B/C. Inmiddels heb ik daarmee ruim 350 km gewandeld, maar niet geheel zonder problemen.

In het begin kreeg ik last van pijnlijke enkels, na een aantal keren “uitdeuken” van de schoenen gaat dat verder goed. Daarna kreeg ik last van mijn hakken, volgens de huisarts lichte hielspoorklachten. Binnenkort bezoek ik de podotherapeut, ben zeer benieuwd met welke diagnose en advies hij komt.
Ik heb een paar keer de vierdaagse van Nijmegen gelopen met Lowa’s en Meindl’s van categorie A/B, maar volgens de specialisten van de buitensportzaken zijn die te licht voor een tocht met rugzak, waarbij het totale gewicht de 100 kg nadert.

Begin oktober 2009 heb ik een rugzak gekocht, merk Lowa, inhoud 65+15. Daarmee heb ik diverse tochten gemaakt, waarbij het totaalgewicht varieerde van 9 kg tot 15 kg. Misschien ben ik daarmee te hard van stapel gelopen en is dat de oorzaak van de overbelasting, het zij zo.
Belangrijker vind ik hoe ik nu verder moet handelen, dus eind februari weet ik hopelijk meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.