11 Oktober 2018: Naar Pedrouzo 19 km

Prima nachtrust gehad, vannacht heeft het wel flink geregend, nu is het droog. Het ontbijt is prima, wat uitgebreider dan normaal. Als ik om 9.15 uur naar buiten loop regent het heel licht, toch maar de poncho aan. Na 200 meter kom ik op de Camino Francés, en rits in in de stoet pelgrims, het lijkt wel of er honderden op pad zijn, zelfs nu nog op 11 oktober! Sommigen zijn niet vooruit te krijgen, ook al tekent zich onder hun poncho een minimaal rugzakje af. De route is wel mooi, kan ik me van 2 jaar geleden nog herinneren. In de buurt van Pregontoño door een oude holle weg.
Na 5 km kom ik in Tabernavella waar de Duitse Heidi een kleine herberg met bar heeft, nu nog dicht. Mijn poncho doe ik uit, veel te warm, en slechts af en toe wat spikkels. Mocht iemand eraan twijfelen dat het wel meevalt met de drukte, of bang zijn dat ik alleen loop:
ik krijg alweer het 4daagsegevoel, alleen was het weer toen beter.
In Calle kom ik bij de bekende bar waar ze het terras/biergarten hebben opgefleurd met talrijke lege flessen.
Ik besluit door te lopen tot de bar in Boavista, waar het behoorlijk druk is. Gelukkig net binnen een plekje vrij voor koffie met een broodje, en een stempel. Voor ik verder ga rits ik eerst mijn broekspijpen eraf, te warm. Als ik om half 12 verder loop blijken de meeste pelgrims nog in vol regenornaat te lopen, sommigen zelfs met een dikke jas en handschoenen aan!
Het lopen gaat vlot, de klimmetjes stellen niet zoveel voor en gaan goed. Ik loop de drukte bij de bars in Salceda voorbij, waarna het ineens een stuk rustiger is op de camino. Door een eucalyptusbos bij Empalme,
een pad bovenlangs de N-547. Ik besluit aan de rechterkant te blijven zoals de gids adviseert, en Santa Irene voorbij te lopen. Nog maar 3 km tot Pedrouzo, Na 2 km kom ik bij de splitsing waar de camino de N-547 oversteekt en door het bos boven Pedrouzo langs loopt. Ik ga hier naar links langs de N-547 om een km verder in Pedrouzo uit te komen. In het begin van het centrum zit CH Pizza, ik besluit als lunch een Pizza Chorizo te eten, met een biertje erbij, het is half 2. Iets verder staat al een routebordje naar mijn Pension 23, waar ik om half 3 incheck; kamer op de 1e etage aan de achterkant, met weids uitzicht, gedeelde badkamer tegenover. Douchen, mijn laatste wasje doen, rusten, de pizza ligt me zwaar op de maag.

Om 16.15 uur ga ik het centrum verkennen, dat is snel bekeken. De meeste terrassen liggen in de schaduw waar het best fris is, met mijn vest aan is het bij Bar/Restaurant Galaicos wel te houden. Ik drink een koffie en een flesje prikwater om mijn maag rustig te krijgen. Terwijl ik de routegids lees komt Kurt langs, we zoeken een terrasje met zon en gaan daar een biertje drinken. Hij slaapt in herberg REM, kort voor mijn pension. We spreken af vanavond rond half 8 ergens te gaan eten. Dat wordt bij Pulpería CHE4, maar echt trek heb ik niet. Ik laat het bij een bord calamares, Kurt neemt een groot bord pulpo. Met een fles huiswijn en wat flesjes prikwater gezellig gegeten, het is erg druk hier, ondertussen is Wales-Engeland begonnen. Tegen half 10 gaan we terug naar onze slaapplek. Ik neem een Rennie voor de maag, de 1e keer deze camino, en kijk tot de rust naar het voetbal, Spanje staat inmiddels 5-0 voor. Morgen de laatste dag!

TERUG NAAR VORIGE DAG                         VERDER NAAR VOLGENDE DAG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.